Zdravlje

Putna apoteka neizostavan sadržaj vaše putne torbe

Putna apoteka neizostavan sadržaj vaše putne torbe
Foto: Ilustracija | Putna apoteka neizostavan sadržaj vaše putne torbe

Prilikom pakovanja za put neizostavno se treba ostaviti mjesta za putnu apoteku pored putnih isprava, zdravstvene knjižice i putnog zdravstvenog osiguranja bez obzira da li idete na odmor ili je to poslovno putovanje.

Neke proizvode je važno imati uza sebe kao što su sredstva za prvu pomoć, antipiretici, zaštita od stomačnih tegoba i zaštita od sunca.

Ladival zaštita od sunca

Istraživanja su pokazala da štetne efekte na kožu imaju ne samo UV-A  i UV-B sunčevi zraci, nego i infracrveni IR-A zraci koji prodiru u najdublje slojeve kože, dovodeći do njenog oštećenja i prijevremenog starenja.

Ladival® pruža zaštitu ne samo od UV-A I UV-B zraka, nego i od štetnih IR-A zraka, i na taj način pouzdano štiti kožu od crvenila i opekotina od sunca. Sprečava stvaranje fleka, pjega i bora, a pri tom obezbjeđuje ravnomjernu preplanulost.

Djeluje i preventivno na pojavu alergija na sunce, te njeguje i hidrira kožu. Ne sadrži štetne emulgatore, konzervanse i boje, te je posebno pogodan za djecu i osobe sa ojetljivom kožom, Ukratko, Ladival je pogodan za sve osobe koje vode računa o zdravlju svoje kože.

Probioticom se zaštite od stomačnih tegoba

Probiotici su preparati za obnavljanje crijevne flore. Sprečavaju  crijevni disbalans  koji može da nastane usljed promjene načina ishrane, klimatskih uslova ili infekcija virusima. 

Koriste se preventivno 3-5 dana pred polazak na put, kao i sve vrijeme puta, kako biste spriječili stomačne tegobe na putovanju.

Zahvaljujući optimalnom broju probiotskih bakterija, za održavanje zdravlja probavnog trakta, dovoljna je samo jedna Probiotic® kapsula na dan.

Antipiretici i prva pomoć

Lijekovi protiv bolova i povišene temperature trebaju biti sastavni dio svake putne apoteke.

Za  površinske rane, posjekotina obavezno nabavite flastere, gaze, zavoje i sredstvo za dezinfekciju.

Osim ovoga na put treba ponjeti I dobro raspoloženje kako bi se uzelo najbolje od ljeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije