Zdravlje

Rakovi u hrani utapaju tugu, Vage posvađane s dijetom

Rakovi u hrani utapaju tugu, Vage posvađane s dijetom
Rakovi u hrani utapaju tugu, Vage posvađane s dijetom

Lako se udebljati, ali je mnogo teže vratiti kilažu na raniji nivo.

Prelazak na dijetu je za neke horoskopske znake pravo mučenje, a za druge normalna pojava, prenosi sajt Pozdrav Suncu.

Ovan

Ovnovi su poznati po ljubavi prema crvenom mesu i prema jače začinjenoj hrani. Najdraže im je da u skoro svaku hranu dodaju kečap i začine. U ovom znaku je rođeno mnogo vrhunskih sportista, i za to je zaslužna njihova velika energija i izdržljivost. Za njih nije dovoljno samo držanje dijete, već i promjena načina života i redovno bavljenje sportom.

Bik

Najveći gurmani koji istinski uživaju u svakom zalogaju. Važno im je da je hrana ukusna i dobro pripremljena, a takođe i lijepo dekorisana. Bikovi su vrlo uporni i kad nešto zaista odluče, nikad neće odustati. Upravo zato najviše im odgovara promjena režima ishrane, izbacivanje bijelog hleba i slatkiša, u kombinaciji s redovnim vježbanjem.

Blizanci

Nisu na glasu kao pretjerano strastvene osobe, a takav je i njihov odnos prema hrani. Ona im predstavlja samo nešto nužno za život i u njoj ne pronalaze neki posebni užitak. Pripadnici ovog znaka su aktivni i energični ljudi, nisu posebno istrajni pa će prekršiti svaku započetu dijetu, ali bavljenje rekreacijom pokazaće se ključnim faktorom za održavanje idealne tjelesne težine.

Rak

Ovo su vrlo emotivni ljudi, kojima je uživanje u hrani samo jedan od načina da se nose s burnim osjećajima. Većina Rakova u hrani utapa tugu i vrlo lako se debljaju. Odricanje od omiljene hrane za nježne Rakove je pravo mučenje, stoga bi za njih bilo poželjno da nauče da budu umjereni. Idealan način mršavljenja za njih jeste postizanje unutrašnjeg mira, u čemu bi mogle da im pomognu joga ili pilates.

Lav

Lavovi su veliki hedonisti i gurmani, koji mogu lako da se udebljaju ukoliko zanemare redovno vježbanje. Pripadnicima ovog znaka mršavljenje obično ne predstavlja veliki problem. Kad moraju skinuti koji kilogram nastoje manje jesti nezdravu hranu, a više se kretati. Vrlo su odlučni i ustrajni, i ako zaista žele smršati to će i postići.

Djevica

Opsjednutost zdravljem odražava se i u njihovom odnosu prema hrani, pa tako svaka prava Devica zna koja namirnica sadrži koliko vitamina, minerala i kalorija. Debljina će im prvenstveno smetati zbog zdravlja, a manje zbog izgleda, pa im neće biti problem započeti dijetu. Djevice mogu danima živjeti na kuvanom povrću, ribi i piletini, a nerijetko su i pobornici makrobiotike.

Vaga

Vage obožavaju ukusnu hranu, a najviše čokoladu, tako da su pripadnici ovog znaka često skloni debljanju. Pošto im disciplina nije jača strana, Vage redovno prekrše svaku započetu dijetu. One toliko uživaju u hrani da im je odricanje od slasnog zalogaja istinsko mučenje. Za njih je od ključne važnosti da nauče da budu umjerene u konzumiranju hrane.

Škorpija

Škorpije vole komplikovana i neobična jela intenzivnih ukusa i mirisa, neumjereni su u hrani, pa mogu imati problema s kilogramima i želucem. Hrana im nikad nije samo potreba, već i istinski užitak, pa je ključno da nauče da budu umjereni. Preporučuje im se i redovno vježbanje, a poseban užitak pronaći će u bavljenju borilačkim vještinama.

Strijelac

Strijelci vole gotovo svako ukusno jelo i nove recepte. Obožavaju avanture i oduševljava ih neobična hrana drugih zemalja. Tajna njihove vitkosti leži u bavljenju sportom i aktivnom načinu života. Ne moraju se odreći omiljene hrane ukoliko ne zanemare redovnu fizičku aktivnost.

Jarac

Za ovaj znak karakteristična je ljubav prema tradicionalnom, pa tako Jarci uživaju u starim jelima koja se generacijama kuvaju u njihovoj porodici. Važan im je kvalitet i umjerenost, stoga konzumiraju isključivo zdrave namirnice. Mršavljenje im nije nikakav problem, posjeduju jaku snagu volje i istrajni su, pa im odricanje od hrane nije nimalo teško.

Vodolija

Vodolije u kuhinji vole da isprobaju nove recepte i ukuse. Budući da im sve brzo dosadi, odgovara im raznolik način ishrane i mnoštvo novih, zdravih recepta koji će zadržati njihovu pažnju. Preporučuje im se da se ne izgladnjuju, već da se radije bave sportom.

Ribe

Ribe, osim što uživaju u hrani, imaju spor metabolizam i probleme sa zadržavanjem tečnosti, što sve neminovno vodi do prekomjerne kilaže. Umjesto da se muče raznim dijetama, trebalo bi da porade na postizanju duhovne ravnoteže, u čemu bi im mogla pomoći joga ili meditacija. Nakon toga neće imati potrebu za prejedanjem pa će moći da održavaju normalnu tjelesnu težinu. Od sportova najviše im odgovaraju plivanje i druge vodene aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije