Zdravlje

Sedam "krivaca" u čaši zbog kojih se gojimo

Sedam "krivaca" u čaši zbog kojih se gojimo
Foto: Ilustracija | Sedam "krivaca" u čaši zbog kojih se gojimo

Gubljenje kilograma nije nimalo lak posao. Pravilna ishrana i redovno vježbanje ključni su za skidanje viška, ali ne zaboravite i da je podjednako važno da obratite pažnju i na ono što pijete.

Zbog prekomjerne konzumacije ovih sedam pića vrlo lako možete dobiti na težini.

Punomasno mlijeko

Mlijeko je važno za zdravlje kostiju i zuba, ali ako je vaš cilj gubitak kilograma, onda bi trebalo da smanjite konzumaciju punomasnog mlijeka i potražite izvor kalcijuma u drugim proizvodima koji nisu mliječni, poput brokolija i žitarica.

Proteinski šejk

Ishrana bogata proteinima je vrlo važna, pogotovo ako vježbate i želite da izgradite mišićnu masu. Ali, ako želite smršati, onda biste trebali da izbjegavate konzumaciju proteinskog šejka poslije treninga.

Svjež sok

Svježi sokovi dobra su opcija s vremena na vrijeme, međutim, njihovo prečesto i prekomerno ispijanje nije idealno. Sadrže velik broj kalorija i šećera, pa će vam odmoći pri gubitku kilograma.

Smuti

Odlično piće koje je puno svježeg voća i ostalih namirnica po vašem ukusu. Ukoliko vam smoothie mijenja obrok i konzumirate ga svaki dan u prekomjernim količinama onda su velike šanse da ćete dobiti na težini, a ne izgubiti.

Koktel

Koktelima rijetko ko može odoljeti, ali ako ste riješili da skinete kilograme, njihova konzumacija nije preporučljiva. Naime, voćni kokteli i oni koji sadrže više alkoholnih pića prepuni su kalorija. Onda barem umjesto koktela odaberite ona alkoholna pića koja sadrže puno manje kalorija.

Posebna kafa

Veliki broj ljudi započinje dan ispijajući kafu, a tokom dana mnogi popiju i po nekoliko šolja omiljenog crnog napitka. Ukoliko spadate u onu grupu kafopija koji vole kafu sa mlijekom, kapućino, kao i one sa mnogo šećera, šlaga, mlijeka ili čokoladnih preliva, znajte da konzumirate velik broj kalorija.

Energetski napitak

Oni koji nisu ljubitelji kafe često se opredeljuju za energetska pića. Ono na šta treba da obratite pažnju jesu hranjiva vrijednost, odnosno broj kalorija i količina šećera, jer većina takvih napitaka upravo ima itekako visok udio kalorija i šećera.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije