Zdravlje

Sedam priordnih načina da otkonite glavobolju

Sedam priordnih načina da otkonite glavobolju
Sedam priordnih načina da otkonite glavobolju

Svako ko često ima problema sa glavoboljama, zna da analgetici kratkoročno mogu da budu korisni, ali ne rješavaju problem.

 Evo kako možete da eliminišete bol u glavi, piše RTRS.

1. Nađite dobrog kiropraktičara

Česte glavobolje mogu da budu uzrok priklještenog nerva pri vrhu kičme. Stručnjak će lako dijagnostikovati problem i otkloniti ga.

2. Vježbajte jogu

Glavobolje mogu da budu izazvane napetošću u vratu i ramenima. Specijalne joga vježbe osmišljene su tako da eliminišu napetost i poboljšaju dotok krvi do mozga.

3. Pijte puno vode

Dehidracija je u najvećem broju slučajeva glavni krivac za pojavu bola u glavi. S druge strane, redovno hidriranje organizma sprečava glavobolje. Pijte najmanje osam čaša vode na dan.

4. Seks

Žene često kažu da nisu raspoložene za seks jer ih boli glava. A istina je da je seks najveći neprijatelj glavobolje! Orgazam eliminiše svaki bol, pa čak i onaj migrenozni.

5. Јedite zdravo

Aditivi u hrani mogu da budu okidač za pojavu glavobolje. Umjesto supe iz kesice, napravite domaću supu sa rezancima. Preskočite hamburger, i umjesto njega pojedite nešto "na kašiku", a kačkavalj zamijenite mladim sirom.

6. Ostavite cigarete

Duvanski dim sadrži ugljen-monoksid, jedan od glavnih okidača glavobolje. Ukoliko često patite od migrenoznih glavobolja, dobro razmislite prije nego što zapalite cigaretu.

7. Izbjegavajte višak kofeina

Više od dve šoljice kafe dnevno mogu da izazovu bol u glavi i razdražljivost, ustanovili su ljekari klinike Mejo. Budite umjereni u ispijanju kafe ili je zamijenite zelenim čajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije