Zdravlje

Šta (ne)treba da radite tokom menstruacije?

Šta (ne)treba da radite tokom menstruacije?
Šta (ne)treba da radite tokom menstruacije?

Žene su posebno razdražljive tokom menstrualnog ciklusa, a mi vam donosimo tri korisna savjeta o tome šta nikako ne treba da činite kada imate mensturaciju.

1. Ne jedite slanu hranu

Mnogim ženama dešava se da oteknu tokom mestruacije. Slana hrana izaziva dehidrataciju, što organizam kompenzuje intenzivnijim osjećajem žeđi, a sva ta tečnost koju popijete učiniće vas još naduvenijima.

2. Ne zaboravite na zaštitu tokom seksa

Stručnjaci kažu da je sasvim u redu imati polni odnos tokom menstruacije, ukoliko i vi i partner to želite. Međutim, treba da budete posebno oprezni, jer u onim danima postoji veća opasnost od zaraze polno prenosivim bolestima. Takođe, nije tačno da ne možete zatrudnijeti ako imate menstruaciju – dakle, razlog više da vodite računa o zaštiti!

3. Ne budite statični

Izgleda da su ipak u pravu sve one reklame za uloške u kojima se žene “onih dana” bave najčudnovatijim sportovima, uključujući i one adrenalinske. Istraživanja, naime, pokazuju da pojačano lučenje endorfina, koji izazivaju vježbe, može umanjiti grčeve i bol, kao i da djeluje odlično protiv iritirajućih promjena raspoloženja. Ne morate baš otići na bandžidžamping, ali brza šetnja uvijek je dobrodošla.

(Lepotaizdravlje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije