Zdravlje

Tri jeftina začina koji tope kilograme

Tri jeftina začina koji tope kilograme
Tri jeftina začina koji tope kilograme

Ukoliko pripadate grupi žena koja ima problemas težinom, ali i s odlučnošću da se pridržava pravilne ishrane i redovnog vježbanja, imamo rješenje za vas.

Manji, nepretenciozni koraci i navike učinit će od vas pobjednika na duže staze.

Zasladite kafu  medom  

Na ovaj način ćete omiljeni napitak zasladiti prirodnim zaslađivačem, umjesto nezdravim rafiniranim šećerom ili ostalim umjetnim zaslađivačima (saharin i sl). Neka vas ne zastraši relativno visoka kalorijska vrijednost meda jer, osim što je lako probavljiv i daje energiju, med je vrlo cijenjen antioksidans te potiče metaboličke promjene koje smanjuju želju za slatkim. Med može pomoći u podizanju nivoa željeza i sniženju masnoća u krvi, kao i čišćenju cijelog organizma.

U današnje vrijeme možete kupiti med posebno namijenjen zaslađivanju kafe, no najneutralniji med koji vam neće poremetiti njenu aromu jest livadni (cvjetni) med, koji posjeduje većina kafića, prenosi Zadovoljna.hr.

Začinite juhe, salate, umake i meso crnim paprom

Crni papar ima brojne pozitivne učinke na zdravlje organizma, a između ostalog, snažan je antioksidans te bogat prirodnim fenolima koji čiste od slobodnih radikala te potiču metabolizam masti što doprinosi mršavljenju.

Nabavite prirodnu so

Klasična so je hemijski prerađena, a nakon procesa čišćenja, u njoj ostaje natrijev hlorid – neprirodan kemijski sastojak stran našem organizmu. Za svaki gram natrijevog hlorida kojeg tijelo ne može apsorbirati, ono koristi 23 puta više vode iz stanice da bi ga neutralizovalo, a preobilno i često konzumiranje takve soli uzrokuje višak tekućina i plinova u ljudskom tkivu, što, između ostalog, dovodi do stvaranja celulita.

Dobar primjer prirodne soli je Himalajska sol koja je porijeklom iz pramora, nezagađenog ekosustava staroga više od 250 miliona godina. Sadrži sva 84 elementa koja nalazimo u prirodi, bitna za ljudsko zdravlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije