Zdravlje

Trikovi kako da jedete manje

Trikovi kako da jedete manje
Trikovi kako da jedete manje

Evo kako da jednostavno jedete manje a samim tim kubite na kilaži i osjećate se bolje.

Iako preporučen dnevni unos varira od čovjeka do čovjeka, postoje neke smjernice o tome koliko kalorija nam je potrebno.

Tako je ženama, koje žele održati poželjnu težinu, u prosjeku potrebno oko 2.000 kalorija dnevno.

Muškarcima je potrebno oko 2.700 kalorija dnevno. Ipak, ove brojke odnose se samo na ljude koji se slabo bave tjelesnom aktivnošću.

Aktivnim ljudima potrebno je ipak malo više kalorija kako bi zadovoljili svoje prehrambene potrebe. Na osobne potrebe za kalorijama utiče veći broj faktora, ponajprije vaše godine, visina, težina, tjelesna građa i razina fizičkih aktivnosti.

Postoje brojne metode pomoću kojih možete izračunati koliko vam je kalorija potrebno, kao i kako ih najefikasnije potrošiti, prenosi Ljepota.ba.

Kada smo gladni, imamo tendenciju prejedati se pa je jedan od najučinkovitijih načina da to spriječite da jedete češće ali manje obroke.

Idealno je pet obroka, od toga tri glavna obroka te dva međuobroka. To će vam pomoći da zadržite osjećaj sitosti te da spriječite glad. Manja je i vjerovatnost da ćete se prejesti ako jedete češće.

Na velikom tanjuru obrok izgleda manji pa imamo tendenciju pojesti više nego što nam je potrebno. Korištenje manjih tanjura je odličan način da pojedete manje jer ćete na taj način stvoriti optičku iluziju. Ovo je tačno, pokušajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije