Zdravlje

Uklonite bradavice pomoću bijelog luka

Uklonite bradavice pomoću bijelog luka
Foto: N.N. | Uklonite bradavice pomoću bijelog luka

Malo je onih koji ne znaju koliko je bijeli luk zdrava namirnica i koliko nam sve može biti od koristi kad je u pitanju zdravlje. Koristimo ga za liječenje kandide, za snižavanje krvnog pritiska, ali njime možete skinuti i bradavice na potpuno bezbolan način.

One male iritantne bradavice koje se uglavnom stvaraju na prstima i po dlanovima mogu predstavljati veliki problem posebno kad su u pitanju djeca. Ukloniti ih možete na potpuno bezbjedan i bezbolan način i to pomoću čudotvornog bijelog luka.

Preparati koje obično koristimo za uklanjanje bradavica sadrže i hemikalije koje mogu biti štetne za kožu, iz tog razloga je bijeli luk pravo rješenje.

Za početak pažljivo i detaljno operite ruke antibakterijskim sapunom, a ukoliko na rukama imate posjekotine ili ogrebotine, prekrijte ih flasterima, jer su virusne bradavice zarazne.

Očistite jedan čen bijelog luka i presijecite ga na pola, uzdužno.

Prerezanom stranom bijelog luka premazujte bradavice i potrudite se da istisnete što više soka iz bijelog luka, a isto tako pripazite da ne zahvatate puno zdrave kože. Trljajte bradavice 90 sekundi.

Nakon toga, očistite novi čen bijelog luka, presijecite ga i postavite direktno na bradavicu pa umotajte zavojem i ostavite tako preko noći. Postupak ponavljajte svako veče dok bradavica ne pocrni i otpadne.

Savjet: Miris bijelog luka ćete iz ruku isprati tako što ćete ruke oprati i protrljati o nerđajući čelik (escajg ili sudoper).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije