Zdravlje

Ženi izvađen tumor iz stomaka težak 17 kilograma

Ženi izvađen tumor iz stomaka težak 17 kilograma
Ženi izvađen tumor iz stomaka težak 17 kilograma

Nunvati Devi (30) iz Indije je bila na ivici toga da počini samoubistvo, jer više nije mogla da se bori sa tumorom u stomaku, koji je bio težak čak 17 kilograma.

Ova ogromna masa koja je joj se stvorila za samo devet mjeseci je Nunvati stvarala tolike bolove, da ona više nije mogla da izdrži, pa je razmišljala da sebi skrati muke.

Ljekari vjeruju da je ovaj tumor izazvao Teratoma sindrom, odnosno rijetko stanje kada hemoterapija ukloni maligdne dijelove tumora, a ostavi one benigne koji se kasnije šire, jer je njoj 2014. godine uklonjen tumor sa jajnika.

Kako bi joj otklonili muke, doktori su je 26. februara podvrgli operaciji koja je trajala čak osam sati, a morali su da joj uklone dio materice i mokraćne bešike, koje su kasnije rekontruisane od tankog centra. Međutim, Nunvati je sada, kako kaže, najsrećnija žena na svijetu, piše Telegraf.

"Moja supruga je samo željela da se otarasi te stvari. Stalno mi je govorila da ne želi da umre zbog njega. Bila je spremna da popije otrov ili da se baci pod voz i na taj način da izgubi život, samo nije željela da umre od bolova", rekao je njen suprug Umeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije