Život

5 načina da umirite bebu

5 načina da umirite bebu
5 načina da umirite bebu

Svakom roditelju bude teško kad mu se dijete iz čista mira rasplače, a on ne može da dokuči u čemu je problem.

Nekoliko praktičnih rješenja kako da smirite svoje čedo nudi Lepota i zdravlje.

Prvo smirite sebe!

Da biste bili sposobni da umirite bebu, prvo dovedite sebe u red! Važno je da shvatite da niste krivi za to što je bebu uhvatio napad plača i da nema razloga da očajavate.

Primjenite način smirivanja koji vam najviše odgovara, a ne podrazumijeva konzumiranje alkoholnog pića niti uzimanje bensedina. Nipošto nemojte pred djetetom pokazivati nervozu jer ćete tako samo pojačati njegovu; tako sigurno nećete postići željeni cilj.

Nosite bebu i ljuljuškajte je

Većina beba prestaće da plače kada ih uzmete u naručje. Mada se stručnjaci slažu da sa primjenom ove metode ne treba pretjerivati, jer će se beba navići "na ruke", ponekad je to jedini način da je umirite.

Ljuljuškajte je šetajući po sobi i nježno je lupkajući po leđima sve dok ne prestane da plače. Koliko dugo će to trajati, teško je reći.

Odvucite joj pažnju

Uključite muziku, pa igrajte zajedno s bebom. Dajte joj dudu, pjevajte joj i izvodite "kerefeke" - sve to će joj biti dovoljno interesantno da zaboravi zbog čega je plakala. Ako ni to ne pomogne, stavite je u kolica i izvedite u šetnju: svjež vazduh ima uspavljujuće dejstvo!

Uključite partnera

Ponekad je dovoljno da bebu u naručje uzme tata, a ne mama, pa da se ona smiri. Niko ne može da objasni zašto je to tako, ali ako beba prestane da plače, nije ni važno!

Primjenite metodu ignorisanja

Kada vam se čini da više ne možete da podnesete bebin plač, a primjenili ste sve poznate metode umirivanja, pokušajte ovako: spustite bebu u krevetac, podignite ogradicu i preduzmite sve mjere bezbjednosti, a zatim napustite prostoriju.

Ona će se tada najvjerovatnije još više rasplakati. Sačekajte neko vrijeme, a zatim se vratite u njenu sobu. Kada vas ugleda, od sreće će prestati da plače. Tek tada je uzmite u naručje i tiho joj tepajte. Zvuči surovo, ali je djelotvorno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije