Život

Aktivnosti u kojima cijela porodica može da uživa

Aktivnosti u kojima cijela porodica može da uživa
Foto: Ilustracija | Aktivnosti u kojima cijela porodica može da uživa

Proljeće je konačno stiglo, zrake sunca i toplo vrijeme začinjeni šarenilom proljećnog cvijeća izvlače ljude polako iz njihovih domova i zovu na boravak u prirodi.

Zaboravite na vrijeme sjedenja pred televizorom, više ne morate čekati vikend da makar malo vremena provedete van kuće, sada možete i u poslijepodnevnim i večernjim časovima kvalitetno provesti vrijeme sa svojom porodicom, a pri tom negdje na otvorenom.

Vožnja bicikla

Bez obzira na to da li želite da poboljšate kondiciju, zdravlje, finansijsku situaciju ili da zaštitite prirodu, vožnja bicikla može biti jedna od najboljih odluka koju ćete ikada donijeti.

Dolaskom toplijih dana dvotočkaši se ponovo vraćaju na ulice, a u istoj ćete još više uživati ukoliko imate društvo ili članove porodice.

Trčanje i šetnja

Šetnja je najbolja vježba i dovoljna za zdravlje čitavog organizma, pogotovo kada su temperature vani ugodne kao u proljećnim danima. Pješačiti možete i do posla, zahvaljujući čemu imate manje šanse da postanete gojazni.

Istraživanja pokazuju da samo 20 minuta pješačenja tokom dana smanjuje rizik od rane smrti za 30 odsto. Trčanje je takođe jedna od aktivnosti kojom većina ljudi rado popunjava slobodno vrijeme.

Zdravo je, neophodno, a i idealno za zajedničko provođenje vremena s porodicom.

Piknik

Posjetite obližnju šumu, park i provedite tamo cijeli dan.

Piknik korpa, društvene igre i lopta biće dovoljni za savršen dan u prirodi za cijelu porodicu.

Nema kuvanja, a nema sumnje da će djeca uživati u sendviču za ručak.

Bašta

Ukrasite balkon ili dvorište zajedno. Ukoliko imate veliko dvorište ispred kuće mogućnosti za njegovo sređivanje je jako mnogo.

Prednost svega je upravo u tome što u svim radovima mogu da vam pomognu i djeca, pa tako dok vi orezujete voćke ili šišate živicu, oni mogu da čiste granje. Koristan rad takođe će se pretvoriti u uživanje za sve.

Proljeće je idealno vrijeme za sve vrste cvijeća, voća i povrća. Posadite zajedno s djecom ispred zgrade ili u vašem dvorištu nešto od navedenog i cijelog proljeća uživajte u plodovima i šarenilu.

Kreativni rad

Napravite neko umjetničko djelo s predmetima prikupljenim u prirodi.

Neka otkinuta grana kada je obojite u bijelu i dodate nekoliko listova i cvjetova može biti prekrasna proljećna dekoracija na vašem stolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije