Život

Baka Cvijeta proslavila 100. rođendan

Baka Cvijeta proslavila 100. rođendan
Baka Cvijeta proslavila 100. rođendan

Baka Cvijeta Babić iz sela Bijakovac, nadomak Kozarske Dubice doživjela je stotu godinu.

Rođendan je proslavila sa srodnicima, komšijama i prijateljima, piše RTRS.

Starica Cvijeta, dočekala je novinarsku ekipu, raspoložena, na ulaznim vratima. Baka heroj, kako su je prozvali komšije i najmiliji kaže da se ranije teško živjelo, ali da nijedna prepreka nije nepremostiva.

"Ja kažem djeco moja, budite pametni. Gledajte da imate svoj kruh. Ja kuda sam prošla, ja sam mogla biti i u Americi, mogla sam biti u Engleskoj", istakla je baka Cvijeta.

Na svijet je došla početkom Velikog rata, krštena je u Cvjetnoj nedjelji, a ime je dobila od svoje bake. Koliko prstiju na rukama ima, toliko je logora prošla u Drugom svjetskom ratu, kaže ova vitalna starica. Svjedoči o stradanjima srpskog naroda, preživjela je tri rata. Ima troje djece, sedmoro unučadi i četrnaestoro praunučadi.

"Ja ne znam ima li veće radosti kada je majka živa, i tako svjesna, kao što je ona. To nas oduševljava, i okuplja nas. Ona je takav heroj, u stvari daje nam smisao da i mi produžimo život", rekao je Ratko Babić, najstariji sin bake Cvijete.

Unuk Nenad dodaje, nije samo svoju djecu odgajala, već i unučad.

"Život se i sastoji od uspona i padova, ona nam je primjer kako treba da se bori kroz život", dodao je Nenad Jakovljević,  najstariji unuk bake Cvijete.

Ni u nekoliko knjiga ne bi bilo moguće ispisati život ove stogodišnjakinje. Bilo je uspona, padova, radosti, žalosti, ali baka Cvijeta, nikada nije izgubila volju za životom ali i za pjesmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije