Život

Biciklom do Banjaluke, iz ljubavi i zbog ljubavi (FOTO)

Biciklom do Banjaluke, iz ljubavi i zbog ljubavi (FOTO)
Biciklom do Banjaluke, iz ljubavi i zbog ljubavi (FOTO)

BANJALUKA - U Banjaluku je u posljednjih nedjelju dana doputovalo 207 stranaca, među kojima studenti, umjetnici, ljubitelji pozorišta...

Povod je, naravno, najmlađi banjalučki festival "Kestenburg". Neki su doputovali avionom, neki autobusom, neki kolima, u zavisnosti iz koje su zemlje, ili sa kog kontinenta krenuli. Ipak, jedan je gost posebno dočekan, jer su njegovim dolaskom svi bili oduševljeni.

Riječ je o 24-orogodišnjem Vladimiru Stojanoviću, koji je 3. avgusta krenuo iz Srbije, nećete vjerovati - biciklom. Prešao je 500 kilometara do Banjaluke, kako bi prisustvovao festivalu i podržao svoju djevojku, Jelenu, jednu od učesnica "Kestenburga".

U svojoj dugoj biciklističkoj praksi, ovaj avanturista je vozio "duge staze", ali je ovaj poduhvat ipak njegov lični rekord.

Roditelji, kao roditelji. Zabrinuto čelo, podrška i savjet: "Sine, kapu ti možemo kupiti, ali pamet ne".

"Kroz Srbiju je bilo lako, ali nisam znao šta me čeka kada pređem granicu", rekao je Vladimir.

Usput je sretao ljude koji su se interesovali za njega, njegov put, priču i konačni cilj. Priča o ljubavi prema pozorištu, i vjerovatno puno većoj prema djevojci, ljudi su pozdravljali sa oduševljenjem i pomagali mu sve vrijeme. Nudili su mu hranu, prenoćište, pa čak i prevoz do Banjaluke. Ali, putnik, namjernik, iako oduševljen pažnjom, držao se svoje zamisli i nastavljao put.

"Mislio sam da će prvih 250 kilometara biti lakše, ali me je i u ovoj drugoj polovini poslužio vetar, motivacija, i želja", otkriva Stojanović.

Na cilj je stigao prije nego što je planirao. Doduše, umoran, izgorio od sunca, ali srećan što je stigao na predstavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije