Život

Blizanci došli na svijet držeći se za ruke

Blizanci došli na svijet držeći se za ruke
Blizanci došli na svijet držeći se za ruke

Identične bliznakinje Džena i Džilijen, koje su osam mjeseci dijelile posteljicu i vodenjak, nisu mogle da se razdvoje ni tokom porođaja.

Sara Tisltvejt iz Orvila u petak je rodila rijetke "mono-mono" bliznakinje, nakon dva mjeseca ležanja u bolnici. Takav tip trudnoće događa se jednom u 10.000 slučajeva, pa su ljekari iz bolnice u Akronu bili iznenađeni ultrazvučnim nalazima.

"Bavim se ovim poslom već skoro četiri decenije i vidio sam manje od deset ovakvih pacijentkinja", rekao je ginekolog Džastin Levin.

Međutim, pravo oduševljenje uslijedilo je tek na porođaju. Dok su izvlačili djevojčice iz majčine utrobe carskim rezom, doktori su shvatili da se one čvrsto drže za ruke.

"To je pravo čudo!", izjavila je Sara Tisltvejt za Ej-Bi-Si.

Džena i Džilijen su došle na svijet kao zaslužena nagrada za učiteljicu koja je, zbog rizične trudnoće, bila gotovo nepokretna 58 dana, piše Blic.

Sara Tisltvejt je mislila da nikad neće imati djecu, a sada sa suprugom Bilom podiže dječaka i dvije devojčice.

"Moj suprug Bil i ja smo bili presrećni kada smo saznali da ćemo dobiti dvije bebe, ali smo se uplašili kada nam je ljekar saopštio da bi moglo da dođe do komplikacija. Nije bilo lako ležati tako dugo u bolnici, ali znala sam da ću na kraju dobiti dvije zdrave, prelijepe kćerke", kaže Sara, koja je bila priključena na monitore 20 sati dnevno.

Prema riječima stručnjaka, kod blizanaca koji se razvijaju u istoj posteljici postoji opasnost od uplitanja pupčanih vrpci, ali i od sindroma međublizanačke transfuzije, pri čemu jedna beba prima većinu hranljivih materija, a druga je pothranjena.

Srećom, Džena i Džilijen su potpuno zdrave. Budući da su rođene prerano i zajedno teške manje od četiri kilograma, ostaće u bolnici još najduže četiri nedjelje. Zatim će ih roditelji odnijeti kući i upoznati sa starijim bratom Džeksonom koji ima 15 mjeseci.

"Prije nekoliko godina, ginekolog mi je rekao da nikada neću moći da budem majka, a sada imam troje djece", kaže Sara Tisltvejt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije