Život

Bliznakinje koje dijele telefon, Facebook, ali i dečka

Bliznakinje koje dijele telefon, Facebook, ali i dečka
Bliznakinje koje dijele telefon, Facebook, ali i dečka

Amy i Becky Glass (46) su opsesivne bliznakinje, koje su toliko bliske, da u prethodnih 15 godina nisu provele duže od 30 minuta jedna bez druge, a jednom su čak dijelile i dečka.

Kako kažu, sada ih veze više ne zanimaju, jer se osjećaju kao da su međusobno vjenčane, a kako bi izgledale identično, broje zalogaje i jedu potpuno istu količinu hrane, prenosi Avaz.

Njih dvije svakog dana nose identičnu odjeću, ali u drugačijim bojama, a dijele i isti profil na Facebooku, kao i mobilni telefon. Već 19 godina, njih dvije mjere svaki zalogaj hrane i gutljaj pića, koristeći se vagama i šoljama za mjerenje, kako bi bile sigurne da su im oblik i veličina tijela potpuno isti. Prije nego što nešto pojedu, njih dvije će pažljivo izmjeriti obrok, kako bi bile sigurne da unose istu količinu hrane. A piće nikada ne sipaju odokativno, već uvijek uz pomoć šolja za mjerenje.

’’To je zaista kao da smo jedna osoba u dva tijela. Jedemo zalogaj po zalogaj, i uvijek se međusobno upozoravamo kada će biti posljednji zalogaj, kako bismo znale kada je druga sita. Ako Becky neće da jede dezert, neću ga jesti ni ja. U jednom trenutku sam ja imala malo više kilograma od Becky, pa su ljudi počeli da govore kako sam ja veća bliznakinja, i mrzile smo to. Odlučile smo da idemo na dijetu, i od tada imamo potpuno istu kilažu ’’, kaže Amy.

Opsesivne bliznakinje

U djetinjstvu ih je majka oblačila u identičnu garderobu, ali su to prestale da rade u srednjoj školi jer su ih vršnjaci zadirkivali. Međutim, čim su upisale koledž, vratile su se usklađenom oblačenju jer nisu mogle da podnesu da izgledaju drugačije.

’’Osjećale smo se potpuno pogrešno noseći različitu garderobu. Mnogo bolje sam se osjećala kada bih bila usklađena sa sestrom, to mi je bilo prirodno. Ali, odlučile smo da malo izmijenimo stvari, pa smo počele da nosimo istu garderobu u dvije različite boje. Tako je bolje, jer nosimo istu veličinu, pa možemo da se mijenjamo’’ pričaju sestre, piše Daily mail.

Njih dvije su 1993. godine upoznale njihovog bivšeg dečka Krisa na jednoj zabavi.

’’U isto vrijeme smo se zabavljali, a uvijek je izvodio obe u izlazak. On je jedini muškarac sa kojim smo obe imale seks, ali ne u isto vrijeme. Kao bliznakinje sa povezanošću, znale smo koja je raspoložena koje veče. Nikada nismo bile ljubomorne, jer on nikada ne bi birao između nas dvije’’, prisećaju se bliznakinje Glass.

Međutim, već deset godina nisu izašle sa momkom, i odlučile su da se neće udavati. One su diplomirale, naravno, zajedno, 1990. godine, i sada imaju svoju firmu. Razmišljale su da usvoje dijete, ali su odustale jer “previše vole da putuju, a dijete je prevelika odgovornost”.

Ove dvije nerazdvojne žene tvrde da su svo vrijeme u stomaku bile jedna uz drugu, potpuno spojene, a da su imale isti srčani ritam, pa njihova majka do samog porođaja nije znala da nosi bliznakinje. Otuda njihova nevjerovatna povezanost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije