Život

Bračni par Maličević iz Čelinca: Pedeset godina ljubavi i sloge

Bračni par Maličević iz Čelinca: Pedeset godina ljubavi i sloge
Bračni par Maličević iz Čelinca: Pedeset godina ljubavi i sloge

ČELINAC - U bračne vode prije 50 godina zaplovili su Smilja i Bogdan Maličević iz Čelinca, koji su svečano proslavili zlatni pir, a kruna ljubavi toga su dva sina i unučići.

Smilja (68) i Bogdan (77) kažu da su srećni što  nakon toliko godina još imaju jedno drugo, te se sa sjetom prisjećaju mladosti.

"Kad smo bili mladi bilo nam je lijepo, sada kad se ostarilo teško je, ali opet dobro jer imamo jedno drugo", priča Bogdan.

On je, inače, poznati čelinački slikar, koji je u životu bio i te kako prisutan u kulturnom razvoju  ove opštine, a i prvi je dobitnik Miholjdanske povelje.

"Završio sam Školu lijepih umjetnosti u Amsterdamu, a u Austriji sam radio kao metalostrugar", kaže Bogdan, koji je zbog bolesti nakon nekoliko godina rada penzionisan davne 1973. godine, a jedno vrijeme bio je i fudbalski trener tadašnjeg kluba Partizan iz Čelinca.

Iako je penzioner, vodi bogat društveni život i to svakodnevno, pa su mu prijepodneva sada ispunjena igrom preferansa sa društvom, nakon čega ostatak dana provodi sa suprugom.

Da su tri stuba kuće uvijek na ženi, a tek jedan na zemlji potvrđuje Smilja, koja je za vrijeme njegovog odsustva odgajala djecu, ali i sada brine o većini stvari.

"Ljubav i sloga su recept za uspjeh u braku. Bude tu i poneka svađa i ljutnja, ali brzo pređemo preko njih", kaže Smilja, koja je penziju zaradila kao pomoćni radnik u Osnovnoj školi "Miloš Dujić".

Životni uspjeh ovog para su sinovi Miloš i Vladislav, koji su već sa punoljetstvom krenuli svojim putem te sada žive i rade u inostranstvu.

"Nakon završetka škole krenuli su svojim putem i najteže nam je što su daleko. Stariji sin Miloš živi i radi kao arhitekta u Bratislavi, a Vladislav se bavi programiranjem u Njemačkoj", pričaju Maličevići, koji se sada najviše raduju pozivima i dolascima petoro unučića. Bez obzira što nisu tu, njihove rođendane obilježavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije