Život

Članovi MK Istok u "Pomalo lično" o prvom moto skupu u Banjaluci

Članovi MK Istok u "Pomalo lično" o prvom moto skupu u Banjaluci
Članovi MK Istok u "Pomalo lično" o prvom moto skupu u Banjaluci

Ovog ljeta po prvi put održaće se međunarodni moto skup u Banjaluci u organizaciji Moto kluba Istok iz Banjaluke. Termin i mjesto susreta su dani 14., 15. i 16. avgust pored Gradskog olimpijskog bazena u krugu bivše fabrike Incel, na adresi Veljka Mladjenovića 12.

Riječ je o kulminaciji nastojanja članova MK Istok da najveći grad, a po mnogima i najpristupačniji i najljepši u Srpskoj, napokon dobije moto skup kakav i zaslužuje. Međunarodnog karaktera, na atraktivnoj lokaciji uz autentične banjalučke proizvode i bendove!

Darko Savić i Dragiša Simić istaknuti člnovi MK Istok su gostujući na Nes radiju u emisiji "Pomalo lično" predstavili svoj klub, najavili ovaj interesantan događaj ali i opisali neke od avantura i putovanja u kojima su učestvovali prethodnih godina.

"Želja nam je da predstavimo, kako naš moto klub – tako i naš grad u najboljem mogućem svjetlu, pa za tu priliku pripremamo mnogo zanimljivosti i turističkih atrakcija, a izdvajamo turističke vožnje, rafting na rijeci Vrbas i nezaobilazni defile, srce svakog ozbiljnog moto skupa. Obezbijeđen je i besplatan prevoz iz grada, autobuskom linijom koja će saobraćati na relaciji Boska – Motoskup u petak i subotu naveče, od 19 časova pa nadalje, svakih sat vremena", naglasio je Dragiša.

"Da bi postali član Moto kluba ISTOK, postoji nekoliko preduslova koje morate ispuniti. Prvi i osnovni je da morate posjedovati i voziti motocikl, te imati vozačku dozvoli A kategorije. S tim u vezi pretpostavka je da imate koliko-toliko vozačko iskustvo. Naravno i oni koju su početnici na dva tačka, a žele da uče od iskusnih bajkera, dobro su došli, objasnio nam je Darko i dodao da nakon isteka probne godine, da bi stažista postao punopravni član Moto kluba ISTOK, Skupština kluba mora glasati jednoglasno.

"Biti član kluba znači imati i neke obaveze, odnosno poštivati pravila i statut kluba, a među navažnijima su poštivanje saobraćajnih propisa i razvijanje tehničke kulture među mladim generacijama, te unapređenje vještine upravljanja motociklom u cilju povećanja stepena bezbjednosti u saobraćaju na putevima. Članovi MK Istok osim što se vole družiti, putovati, učestvovali su i u brojnim humanitarnim akcijama, redovni su i kao dobrovoljni davaoci krvi, a rade i na organizovanju akcija koje promovišu borbu protiv narkomanije i drugih oblika društveno štetnog ponašanja", istakao je Dragiša.

Putovanja su najljepši i najinteresantniji dio druženja u moto klubu, a MK Istok je organizovao nekoliko dužih putovanja i to turneja: Rumunija – Transalpina –Transfagarašan i  turneja: Crna Gora – Albanija – Grčka – Makedonija – Srbija. Što se tiče planova za budućnost, trenutno su u razradi planovi za putovanje na Alpe, zatim Sicilija i još neke interesantne destinacije.

Članovi MK Istok su iskoristilli priliku i u emisiji još jednom pozvali sve na dobro druženje na prvoj međunarodnoj motorijadi u Banjaluci. Svi zainteresovani mogu da dođu i budu naši gosti, da uživaju u večernjim koncertima, da ne propuste prvi međunarodni moto skup bajkra i bajkerica u Banja Luci. Podržite nas, pridružite nam se i učestvujte u stvaranju legende… Ulaz na motoskup je besplatan za sve!, naglasili su Darko i Dragiša.

Ostanite i sljedećeg četvrtka uz Nes radio, emisiju "Pomalo lično", a urednik i voditelj Nataša Margetić će se potruditi da ugosti interesantne ljude, sa neobičnim pričama, ali i sve one koji daju svoj doprinos razvoju društva i prijateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije