Život

Čovjek koji već 25 godina hoda unazad

Čovjek koji već 25 godina hoda unazad
Čovjek koji već 25 godina hoda unazad

"Terorizam je mnogo porastao na globalnom nivou. Omladina je u velikoj zabludi. Ne osuđuju toliko ratova, a svašta pričaju za moje kretanje u posljednjih 25 godina. Moja jedina želja je mir u svijetu", rekao je Mani Manitan.

Mani Manitan je Indijac koji već 25 godina hoda unazad kako bi dostigao mir u svijetu. On je zaboravio da se kreće normalnim korakom unaprijed.

Ovaj čovjek je 1989. godine odlučio da zbog niza nasilnih obračuna u svojoj domovini, u znak protesta na krajnje neobičan način pokaže svoje nezadovoljstvo. Uspio je da, umjesto da se kreće unaprijed, hoda unazad i to u svim prilikama. Bilo da je u pitanju šetnja na ulici, ulazak u javni prevoz ili penjanje uz stepenice.

Međutim Mani je, koji sada rukovodi jednim mobilnim šopom u okrugu Tirupatur, zaboravio kako da korača normalno.

"Normalan hod je za mene izazov. Moj um je zaboravio kako se to radi. Za mene je hodanje unazad sasvim regularno", rekao je on. "Život mi je bio pun borbe, žrtve, dostignuća i protesta tako da nemam problem s tim da nastavim ovako da se krećem dokle god se ne postigne mir u svijetu", istakao je Mani Manitan.

Јedan od prvih njegovih podstreka je bio taj da go hoda iz svog rodnog grada do Čenaja, koji su udaljeni nešto više od 482 kilometara.

"Terorizam je mnogo porastao na globalnom nivou. Omladina je u velikoj zabludi. Ne osuđuju toliko ratova, a svašta pričaju za moje kretanje u posljednjih 25 godina. Moja jedina želja je mir u svijetu", zaključio je Mani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije