Život

Dali mu 5 godina života - on napisao preko 700 poruka kćerki

Dali mu 5 godina života - on napisao preko 700 poruka kćerki
Dali mu 5 godina života - on napisao preko 700 poruka kćerki

Gart Kalahan je, nakon ustanovljene neizlječive bolesti, odlučio da za kćerku uradi nešto po čemu će ga pamtiti i do sada napisao preko 700 poruka na salvetama koje ona nosi u školu u paketu za užinu, i to svaki dan po jednu

Gartu Kalahanu (44) iz Virdžinije je u poslednje dvije godine dijagnostikovan rak tri puta – dva puta rak bubrega i jednom rak prostate. Ljekari ga nisu štedili i jasno mu je predočeno da se ova maligna bolest neće izlječiti.

Iako još uvijek izgleda dobro, statistike kažu da postoji 8 odsto šanse da proživi 5 godina. Shvativši da neće biti dio odrastanja svoje kćerke, odlučio je da za nju uradi nešto po čemu će ga pamtiti, a što će joj pomoći u sazrevanju.

Kada je njegova kćerka Ema bila mlađa, Kalahan se bavio prodajom i često je odsustvovao od kuće, pa je povremeno umeo da iznenadi kćerku tako što bi joj u paket za užinu ubacio salvetu na kojoj bi napisao neku poruku.

Ema je bila drugi razred srednje škole kada je Kalahan odlučio da ponovo pokrene ovu davno ustanovljenu porodičnu tradiciju i isprati cijelo Emino školovanje, što je po njegovoj računici ukupno 826 salveta, po jedna za svaki dan u školi.

Kako je njegova kćerka dovoljno odrasla, počeo je da citira poznate izreke Jode, Ruzvelta, Gandija i mnogih mislilaca čije su rečenice postale legendarne.

Danas je prošlo preko 700 dana i 700 ispisanih salveta, a ostalo je manje od 100 da Kalahan ispuni svoj cilj i možda na ovaj način usmjeri djete na pravi put, ukoliko ne bude prisustvovao njenom sazrevanju.

Da bi podstakao svijest roditelja o tome koliko je bitno da učestvuju u odrastanju dece i pokrenu svoju malu porodičnu tradiciju, kakva god ona bila, otvorio je Fejsbuk stranu na kojoj je podjelio sa ostalim korisnicima poruke koje je pisao kćerki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije