Život

Dario Sandić: Uz malo volje i truda sve se može postići

Dario Sandić: Uz malo volje i truda sve se može postići
Dario Sandić: Uz malo volje i truda sve se može postići

Dario Sandić advokat iz Banjaluke je gostujući na ''Nes radiju'' u emisiji "Pomalo lično" svojom životnom pričom pokazao da se može biti uspješan u svom poslu, neodričući se nekih svojih hobija i interesovanja.

Sandić je završio Pravni fakultet u Banjaluci, od 2012.godine radi kao advokat, a praksu i je sticao  volonterskim radom u Osnovnom sudu u Srpcu, radeći sa strankama u Osnovnom sudu Banjaluka, Okružnom sudu Banjaluka, ali i u Vladi RS u Ministarstvu  porodice, omladine i sporta. 

Kako sam kaže, jedno je čitati lekcije iz knjiga, a nešto sasvim drugo je rad sa ljudima, rješavanje njihovih životnih problema.

"Tek tada čovjek shvati da se neke lekcije ipak ne mogu pronaći među koricama udžbenika, naglasio je Sandić

Ovaj mladi banjalučki advokat je nekoliko godina proveo i u Vladi Republike Srpske, 

radeći u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, i kako sam kaže to je bilo još jedno životno iskustvo.

''Nakon što je došlo do određenog zasićenja i nekih  neslaganja odlučio sam da svoj profesionalni put odvedem u drugom pravcu nakon čega sam otvorio svoju advokatsku kancelariju, naveo je Sandić.

Dario je član Ronilačkog kluba ''Buk'' i speleološkog društva ''Ponir'', a tokom razgovora se prisjetio nekih interesantnih doživljaja sa ekspedicija na kojima je učestvovao, ali i svog prvog zrona u hladni Vrbas.  Na jednoj od ekspedicija je upoznao i svoju suprugu koja je takođe bila speololog. Osim svih ovih interesovanja on voli da skija, kliže, vozi rolere,a pokušaće i da napravi svoj prvi predmet na grnčarskom kolu.

Na pitanje kako uspijeva da spoji posao advokata i sve ove hobije i interesovanja, Dario odgovara da su to sve njegove velike ljubavi i da ukoliko čovjek želi da svoj život učini ljepšim i zabavnijim uz malo volje i truda sve se može postići. 

Interesantan podatak vezano za Darija je da zidove njegove advokatske kancelarije krase slike, tačnije ulja na platnu sa kojih se smiješe Kurt Kobejn, Hendriks, 

Kit Ričards, Džon Lenon..Za ovakve interesantne slike Dario ima i objašnjenje, jer je veliki ljubitelj rokenrol muzike, a i sam svira bas gitaru. 

Budite uz Nes radio i emisiju "Pomalo lično" i sljedećeg četvrtka tačno u ponoć, a  mi ćemo se potruditi da naš sljedeći gost bude zanimljiv, inspirativan, duhovit i da svoju životnu priču podijeli sa našim vjernim slušaocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije