Život

Denis Marjanović priprema novi meč

Denis Marjanović priprema novi meč
Denis Marjanović priprema novi meč

Član Kik-boks kluba "Draženko Ninić" Denis Marjanović je u emisiji "Pomalo lično" na talasima Nes radiju mladima u BiH predstavio svijet ovog neobičnog i za mnoge atraktivnog sporta iz ugla jednog profesionalnog borca koji je svojim trudom uspio da se okiti mnogim titulama.

Kako je rekao na talasima Nes radija, naredni meč uveliko priprema.

Meč će biti održan 20.maja u Laktašima.

"Radi se o revanš meču protiv Miran Fabijana od kojeg sam izgubio na bodove nedavno u Ljubljani" naglasio je Denis.

Iza ovog banjalučkog kik-boksera su mnogi zapaženi rezultati.

Bio je juniorski vice-prvak svijeta, amaterski i profesionalni prvak Balkana, višestruki prvak Bosne i Hercegovine, te višestruki prvak Srbije. Titulom prvaka Evrope se okitio na Gradskom stadionu u Banjaluci kada je jednoglasnom odlukom sudija savladao Poljaka Kamila Sokolovskog.

Denis  je Evropski šampion u okviru WKA federacije u disciplini lou-kik, u kategoriji do 90 kg. Inače, u svojoj karijeri, Denis je boksovao 100 puta i nikada nije poražen nok- autom. 

Kaže da se u posljednje vrijeme bazirao sam se na profi-borbe, iako se još uvijek bori i u amaterskim mečevima.

 Kao najveći profesionalni uspjeh Denis navodi titulu profesionalnog prvaka svijeta u disciplini "K-1", kategorija do 86 kilograma u verziji Svjetske kik-boks unije (VKU). Posljednja velika pobjeda je bila u sarajevskoj "Skenderiji" kada je savladao Crnogorca, Bobana Krušića u okviru svjetskog takmičenja "Fajnal fajt čempionšip" .

U svijet kik-boksa ušao je sa 17 godina kada je ovaj sport tek stigao na naše prostore i kako kaže nema neke uzore ili idole, ali je naveo nekoliko vrhunskih boraca čije borbe voli da prati i da  "ukrade" po neki potez.

"Ispočetka je sve to bilo više rekreativno, ali već nakon sedam mjeseci treniranja sam imao prvi meč", prisjetio se Denis svoji početaka. 

Denis  je u razgovoru objasnio neke osnovne tehnike kik-boksa, pravila i zdravstvenu zaštitu samih boraca.

Što se tiče ishrane sportiste, kako je naglasio Denis, za postizanje vrhunskih rezultata je potrebna i specifična hrana naročito pred sam meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije