Život

Djeca prosjaci skupili sve pare i dali za liječenje Mine Rosić

Djeca prosjaci skupili sve pare i dali za liječenje Mine Rosić
Djeca prosjaci skupili sve pare i dali za liječenje Mine Rosić

NEGOTIN - Romska djeca koja su prije neko poslije podne prosila po kafićima u centru grada sav sakupljen novac odložila su u kutiju za prikupljanje pomoći za Minu Rosić.

"Romska deca išla su od kafića do kafića, i od stola do stola po letnjim baštama u centru Negotina. Prikupljali novac a onda došli do prve kutije za našu malu Minu i preručili sav novac u nju... Počela sam ubrzano da dišem i krenule su suze..." izjavila je tetka Mine Rosić, Ivana.

Nakon kraće pauze Ivana kaže da joj je neko ovo pričao, teško da bi mu povjerovala.

"Zaista nemam reči! Ovaj gest dečice koja su prosila, a onda sav novac stavila za moju Minu i sada izaziva emocije u meni. Hvala im na svemu i na tome što su pokazali da imaju ogromno srce. Veoma sam bila zatečena i pozvala decu i dala im banane koje sam imala pri ruci", nastavlja ona, piše Kurir.

Gest koji budi emocije i koji potvrđuje ono ljudsko u nama. Ovo je primjer brige za tuđi život. Djeca koja prose da bi pojela nešto, tog popodneva odrekla su se obroka i pružila pomoć Mini, ne tako materijalno veliku ali posve humano najveću!

Djeca su svima nama zadala zadatak i pokazala primjer životne lekcije koja glasi: "Pomoći nekome kada mu je najpotrebnije ne mjeri se u količini novčanica već u tome kada praktično daš sve što imaš i za tim ne žališ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije