Život

Dječak na nebu sreo sestru, za koju nije ni znao da postoji

Dječak na nebu sreo sestru, za koju nije ni znao da postoji
Dječak na nebu sreo sestru, za koju nije ni znao da postoji

IMPERIAL - Dječak iz Nebraske, koji je umalo preminuo od puknuća slijepog crijeva, zaprepastio je svoje roditelje kad im je ispričao da je sjedio u Isusovom krilu te da je sreo svoju sestru, za čije postojanje nije niti znao.

Danas jedanaestogodišnji Kolton Burpo bio je kao četvorogodišnjak podvrgnut nizu operacija, nakon što mu je puknuće slijepog crijeva ugrozilo život. Dok je bio u operacionoj sali, njegovi su se roditelji molili u čekaonici, uvjereni kako njihov sin neće dočekati jutro.

Nakon što se probudio, Kolton im je prepričao što su sve radili u čekaonici. Svom je ocu rekao kako su mu anđeli pjevali, dok se molio za sinov oporavak.

Ispričao je i kako je 'na nebu' naišao na svoju sestru, koju je njegova majka spontano pobacila prije njegovog rođenja. "Izgledala mi je poznato. Odmah me počela grliti, govoreći kako joj je drago da ovdje gore ima nekoga iz vlastite porodice".

Kolton je susreo i svog pradjeda Popa, koji je preminuo prije više od 30 godina, no nije ga kasnije prepoznao na fotografiji mladog Popa, koju su mu pokazali roditelji.

Što je vrijeme više odmicalo, vizije su postajale sve stvarnije, ispričao je dječak. "Sjećam se Isusa, zlatnih ulica i mnogo boja. Sjeo sam Isusu u krilo i osjećao sam se sigurnim. Bog je glavni i najveći na nebu. Može držati svijet u dlanovima," prepričavao je svoje dogodovštine za vrijeme operacije.

Čak je ustvrdio kako je vidio djelić nečega, što bi trebao biti smak svijeta.

Njegovi roditelji napisali su knjigu o sinovim čudesnim vizijama. "Ne znam zbog čega, ali Bog je odabrao nas. Učinio je nezamislivo čudo," kazao je Koltonov otac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije