Život

Dječaka (5) našli mrtvog u kući strave

Dječaka (5) našli mrtvog u kući strave
Dječaka (5) našli mrtvog u kući strave

Policija je objavila šokantne fotografije iz "kuće strave" u kojoj je umro petogodišnji dječak, i to nakon što je porezao stopalo.

Kako piše Herald Sun, a prenosi Večernji list, dječak nikada nije bio kod ljekara, a živio je sa svojom porodicom u kući punoj prljavštine i štakora u predgrađu Melburna.

Prema policijskom izvještaju, dječak je pronađen mrtav u svojoj sobi tri dana nakon što se porezao na konzervu. Majka ga je odvezla na hitnu, no bilo je prekasno.

Fotografije kuće svjedoče u kakvim je uslovima dijete živjelo. Policija je navela da je posvuda bilo trule hrane i izmeta, polomljenog namještaja, te da se prostorijama širio nesnosan smrad.

Komšije su navodno prijavili porodicu nadležnim službama, a rekli su i da su redovno viđali dječaka i njegova brata zaključane u kući. Policiju su pozvali kada su čuli da majka dječaku govori kako će mu slomiti ruke i noge i da će ga pregaziti automobilom.

Šira rodbina je policiji ispričala da su nekada znali doći u posjetu, te kako su primjetili da je dječak povučen i kako nije mogao normalno komunicirati. Otkriveno je i da dječak nije bio ni vakcinisan ni upisan u registar rođenih.

"Bili su čudan par. Znali smo vidjeti djecu kako gola trče po ulici i to usred zime. Kuća je uvijek smrdila, a dvorište im je užasno prljavo", ispričale su komšije.

Cijeli slučaj je završio na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije