Život

Djevojke žele bebu kada je dobiju njihove drugarice

Djevojke žele bebu kada je dobiju njihove drugarice
Djevojke žele bebu kada je dobiju njihove drugarice

LONDON - Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Bokoni (Italija) pokazalo je da je majčinstvo "zarazno", pri čemu je utvrđeno da žene imaju veću potrebu za djetetom pošto otkriju da su njihove srednjoškolske prijateljice postale majke.

"Ta pojava je najizraženija po završetku srednje škole, a vrhunac dostiže dvije godine kasnije, a potom se vremenom smanjuje sve dok dugoročno ne postane zanemariva", kaže koautorka studije Nikoleta Balbo.

Ona je istakla da ovo istraživanje, takođe, pokazuje da odluke o potomstvu nisu samo pod uticajem individualnih sklonosti, već i društva u kojem se osoba kreće.

Prema riječima Balbo, uticaj prijateljica deluje na neke odluke i ponašanje pojedinca baš kao što društvo u kojem se krećemo može da utiče i na to hoćemo li pušiti, piti ili vježbati, piše "Dejli mejl".

"Biti okružen prijateljicama koje su već majke stvara određeni pritisak na ženu da bi i sama trebala da rodi", objasnila je Balbo i dodala da prijateljice mogu biti odličan izvor i podrška majčinstvu i to svojim iskustvom, savjetima i podrškom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije