Život

Donna Ares: Idemo dalje hrabro do pobjede

Donna Ares: Idemo dalje hrabro do pobjede
Donna Ares: Idemo dalje hrabro do pobjede

Nakon tri mjeseca boravka u hotelu "Han", gdje se oporavljala od šest hemoterapija koje su iza nje, teško oboljela bh. pjevačica Donna Ares više se ne nalazi na Bjelašnici. Zajedno sa suprugom Džavidom Ljubovcijem, Dona se preselila u stan nedaleko od Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS).

Hrabra Bišćanka za "Dnevni avaz" govorila je, između ostalog, o Fondaciji "Donna Ares", koju je nedavno predstavila na donatorskoj večeri, u cilju da pomogne osobama oboljelim od karcinoma.

Planovi liječenja

"Što se tiče Fondacije, svu smo papirologiju predali i sad čekamo rješenje. Čim dobijemo papir, možemo zvanično početi s radom. Međutim, dok čekamo papire, mi smo svakako aktivni na planiranju, organizaciji, širenju mreže, uvezujemo se sa svim budućim članovima, a već konkretno radimo i na nabavci jednog lijeka za momka koji također leži sa mnom na Odjelu onkologije", kazala je Ares.

Na donatorsku večeru koja je održana 3. februara u "Hanu" odazvali su se brojni Donnini prijatelji i kolege sa estrade. Više nego zadovoljna prikupljenim sredstvima, pjevačica poručuje:

"Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su se odazvali na poziv za pomoć i moram da kažem da smo skupili dovoljno za preostale hemoterapije. Iskreno se nadam da ih više od planiranih devet neće biti. Prognoze i daljnji planovi liječenja ovise o rezultatima hemoterapije, tačnije o nalazima, koji za sada pokazuju da smo na dobrom putu. Sad već mogu da kuham i da se brinem sama o sebi, tako da nema smisla više boraviti u hotelu, ali "Han" će mi uvijek biti druga kuća".

Optimistična i sretna, jer su dosadašnji nalazi dobri, a njeno zdravstveno stanje napreduje svakim danom, pjevačica priznaje da je podrška porodice, brojnih prijatelja i fanova ono što joj je davalo snagu svih ovih mjeseci.

"Shvatila sam da me ljudi zaista vole, da žele da živim, da im moja pjesma nešto znači. Slali su mi poruke tipa: "Ma, ti nikako ne možeš izgubiti ovu bitku", jer vjeruju u mene. Nekako mi je to dalo dodatni vjetar u leđa jer, i ako bi možda posustali, ne smijete radi njih. Ne smijete razočarati sva ta očekivanja. To mi je kao zadatak. Imam zadatak da ozdravim. Društvo mi je pomoglo i zadužilo me i to je razlog pokretanja fondacije. Želim u budućnosti da pomažem ljudima isto kako su u mojim najgorim danima oni pomagali meni", kazala je Ares.

Put od prve do šeste hemoterapije nije joj bio nimalo lagan, no pjevačica ističe da je njeno psihičko stanje sada bolje, prije nego je započela tešku borbu s karcinomom.

"Shvatila sam neke važne stvari o borbi sa samom sobom i o formiranju prioriteta u životu. Sve to ću napisati u svojoj knjizi "Soba za nikoga", na kojoj također radim, pored toga što pletem, komponiram i već se uveliko pripremam za koncert koji je planiran za 16. april u sarajevskoj dvorani Zetra", govori Ares.

Nakon koncerta "Moje pjesme, moji snovi" i devet hemoterapija kroz koje mora proći, pjevačicu očekuje i finalni dio kako bi pobijedila opaku bolest, a to je operacija.

Životne okolnosti

"Ne znam tačno kada će biti operacija, ali u svakom slučaju želim da se ona desi poslije koncerta. Imam strah od noža, ali prebrodit ću to hrabro kao i sve drugo. Moj život se zauvijek mijenja i jednostavno ću to prihvatiti kao nove životne okolnosti i idemo dalje hrabro do pobjede", optimistična je Donna.

Na koncu razgovora pjevačica je s novinarima Avaza podijelila prvu pomisao nakon što se probudi ujutro...

" "Sutra je novi dan i slaba jača sam". To su stihovi mog posljednjeg singla pjesme "Suze moje plaču za oboje". To pomislim kad krenem spavati, a organizam se bori s hemijom", iskrena je Ares.

Boriti se s rakom velika je stvar

Koncert "Moje pjesme, moji snovi", kako kaže Ares, neće biti klasičan i to je dan koji iščekuje s nestrpljenjem.

"Mislim da će to biti specijalan dan u našoj državi, jer boriti se s rakom velika je stvar, održati solistički koncert u toj borbi kao ostvarenje sna jednog umjetnika je još veća stvar, a novcem od zarade pomoći oboljelima od raka je najveća stvar. Bilo kako bilo, spremna sam na sve rizike. Koliko moja publika vjeruje u mene toliko i ja vjerujem u njih. Ponudit ćemo, prije svega, odličan muzički program, veliku zabavu za sve posjetioce, a tu je i humani karakter cijele priče", poručila je Ares.

Likovni radovi

"Trebala sam, umjesto engleskog jezika, upisati akademiju likovnih umjetnosti. Ne vjerujem da bih završila, kao što  ni ovaj fakultet nisam zbog karijere, ali bar bih pokupila sve fazone", napisala je Donna na svom Facebook profilu i objavila jedan u nizu svojih likovnih radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije