Život

Etiopljanka optužila Anđelinu Džoli da ju je prevarila

Etiopljanka optužila Anđelinu Džoli da ju je prevarila
Etiopljanka optužila Anđelinu Džoli da ju je prevarila

Holivudska zvijezda Anđelina Džoli našla se u centru skandala kada ju je jedna žene iz Etiopije optužila da je iskristila njenu životnu priču da snimi film bez njene dozvole.

Aberaš Bekele (32) ljuta je na filmske stvaraoce zbog korištenja njene životne priče bez njenog znanja ili pristanka i bez ikakve finansijske nadoknade. Ona je optužila Anđelinu Džoli da je eksplotisala njenu priču o silovanju da bi snimila film kojim će poboljšati svoj imidž boraca za ljudska prava.

Aberaš Bekele je bila oteta da bi je prisilno udali. Pobjegla je od svojih otmičara, ali tek nakon što je jednog od njih ubila, za šta joj je kasnije suđeno. Iako je sud oslobodio, starješine zajednice u kojoj je živjela prisilile su je na izgnanstvo daleko od svog doma i porodice.

Film je prikazan prošle godine na Globalnom samitu za zaustavljanje seksualnog nasilja u sukobima, a Anđelina, koja ja bila producent filma snimljenog po životnoj priči ove djevojke, rekla je da će ova priča "napraviti promenu u svijetu".

Ali Aberaš vjeruje da film, koji je osvojio nagrade širom svijeta, može nju i njenu porodicu da dovede u opasnost od odmazde. Ona nikada nije konsultovana od strane filmskih stvaraoca i nije im dala dozvolu da njenu priču iskoriste za film. U scenariju nije korišteno njeno pravio ime, već je preimenovano u Hirut. Prvobitno producenti su odbili da priznaju da se radi o njoj.

"Aberaš osjeća da je dvostruko oteta, jer nisu priznali da je priča njena. Ona je nevidljiva, a njena priča je uzeta. To je apsolutna sramota", rekao je njen advokat.

Prošle godine, ova žena dobila je sudski nalog o zabrani filma u Etiopiji. Van sudskim dogovorom uspjela je da naplati malu količinu novca, ali ona i njena porodica i dalje žive u siromaštvu.

"Moj život je finansijski na ivici dok oni planiraju da premijerno prikažu priču na glamurozan način. To nije u redu", rekla je ona.

Anđelina (39), majka šestoro djece i supruga Breda Pita, poznata je po svom humanitarnom radu. Dobitnica "Oskara" je specijalni izaslanik Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice i nagrađena je počasnim nagradom britanske kraljice. Zasad se niko iz tima Anđeline Džoli nije oglasio povodom ovih optužbi, prenosi "Žena Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije