Život

Fantastično otkriće: Muškarci koji rade kućne poslove su srećniji

Fantastično otkriće: Muškarci koji rade kućne poslove su srećniji
Fantastično otkriće: Muškarci koji rade kućne poslove su srećniji

Želite da učinite muškarca srećnim? Dajte mu metlu. Naučnici sa Kembridž Univerziteta su analizirali muškarce iz sedam evropskih zemalja i utvrdili da ljudi koji rade poslove po kući su srećniji od onih koji to ne čine.

Muškarci koji se bave poslovima u kući i oko nje imaju bolju ravnotežu između svog profesionalnog i ličnog života, bolje samopouzdanje i veću svijest o sebi. Istraživači su očekivali da otkriju da su žene te koje su srećnije kada njihovi supružnici urade neke poslove, ali to nije bio slučaj. Njihova sreća se nije povećala ili smanjila na osnovu količine pomoći koja im je pružena u domaćinstvu.

Pa opet izgleda da muškarci dobijaju sve. Oni mogu da da piške stojeći, ne krvare svakog mjeseca, a sada su srećni i zbog kućnih poslova. Nije fer uopšte.

Ali, hajde da ove nalaze postavimo na potpuno obrnuti način. Da biste iskoristili prednosti ove studije, počnite da primjenjujete ovaj princip muške sreće na tom nekom u vašem životu ko još uvijek ne zna gdje stoji usisivač. Niste mu rekli da biste vi izvukli korist, ne, vi ćete ga informisati samo zbog njegove dobrobiti. Zar to nije velikodušno od vas?

Istraživanje dalje kaže da veza između osjećanja zadovoljstva kod muškaraca i čišćenja se pripisuje činjenici da oni radije odrade kućne poslove, nego što su voljni da slušaju o njima. Prevedeno, vaš zakeranje je najgora stvar ikada. Za njega je čišćenje kuhinjskog poda, samo da vas ne sluša kako mu to natrljavate na nos, podstrek njegovom raspoloženju. Zanimljivo. Zato mu večeras pružite uzbuđenje i uživanje kao nikad do sad, pa ga pustite da poslije čisti i briše prašinu u dnevnoj sobi. To će mu takođe pružiti zadovoljstvo, sigurni smo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije