Život

Gambiroža približio astrologiju slušaocima Nes radija

Gambiroža približio astrologiju slušaocima Nes radija
Gambiroža približio astrologiju slušaocima Nes radija

BANJALUKA - Astrologija je stara tradicija koja kaže - "karakter i sudbina čovjeka zavise od položaja zvijezda u trenutku rođenja", ali možemo reći i da astrologija dozvoljava smislene i praktične promjene svakog pojedinca u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Astrologija podržava postojanje slobodne volje i odbacuje sujeverje i fatalizam, jer samo naše ideje, misli i ponašanje predstavljaju ključ za nas same. Čovek ima mogućnost izbora i sopstvenog kreiranja života. Ono što astrologija omogućava je objektivno prepoznavanje karaktera, talenata, potencijala, kao i mogućnost za emotivno i duhovno sazrijevanje.

Ovako je zapisano na jednoj internet adresi i stranici koja se bavi upravo astrologijom.

Upravo je astrologija bila tema sinoćnje emisije "Pomalo lično" na Nes radiju gdje je Nataša Margetić ugostila najpoznatijeg astrologa sa naših prostora Žarka Gambirožu.

"Posao kojim se bavim je nešto između zadovoljstva, hobija, zabave", naglasio je on.

"Horoskop je zabava, a astrologija je nauka koja se bavi uticajem nebeskih tijela na sve živo i neživo na Zemlji", razjasnio je Žarko i dodao da ljudi očekuju da na osnovu jednog horoskopskog znaka sve saznaju o sebi, što baš i nije moguće.

Žarko je u veoma detaljnoj analizi pojedinih horoskopskih znakova, ali I planeta koje na taj znak imaju najveći uticaj, približio slušaocima Nes radija sam način izrade natalne karte i njeno tumačenje.

"Nažalost, u današnje vrijeme astrološko znanje pojedinci koriste kao neku vrstu manipulacije drugima i sve se bazira na proricanje i gatanje. Mnogo puta sam rekao da bi astrologija trebala da posluži da lakše spoznamo sebe i druge, ali isto tako astrološko znanje može da bude izvor manipulisanja drugima", naveo je Gambiroža.

Zahvaljujući rasporedu planeta u natalnoj karti moguće je stvoriti kombinaciju znakova koji, na prvi pogled, nemaju ništa zajedničko, podsjetio je on. Astrologija je odličan putokaz u životu, pruža mogućnost za emocionalne i mentalne promjene.

Ostanite uz Nes radio i emisiju "Pomalo lično" i već sljedećeg četvrtka uživajte u još jednom zanimljivom razgovoru sa našim gostima koji imaju neke obične živote, ali i neobične životne priče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije