Život

Godinu dana snimala svoj opravak od raka

Godinu dana snimala svoj opravak od raka
Godinu dana snimala svoj opravak od raka

Dženifer Glas (50) je u januaru prošle godine još uvijek uživala u ulozi novopečene supruge kada se cijeli njen svijet odjednom srušio.

Naime, njen suprug je napipao kvržicu na njenom vratu, a pretrage su otkrile kako je riječ o uznapredovalom raku pluća, piše Index.hr.

Nakon dijagnoze je odlučila da zabilježi svoju borbu s ovom opakom bolešću te se svakog dana snimala i na kraju dobila zanimljiv time-lapse video.

Od dijagnoze, preko hemoterapije pa sve do oporavka, Dženifer je snimila zanimljiv video koji se ovih dana počeo širiti društvenim mrežama.

Na svom blogu otkriva: "Osim te kvržice nisam imala drugih simptoma. Osjećala sam se zdravo, bila sam puna energije i baš ušla u jedno od najsrećnijih razdoblja u svom životu. Harlan i ja smo se vjenčali nekoliko mjeseci prije toga."

Radilo se o karcinomu u trećem stadijumu, a predviđanja ljekara nisu bila pretjerano optimistična.

Iako nije u remisiji, tumor je prestao da raste, a trenutno se pokušava usredotočiti na to da ona i njena porodica zadrže optimizam.

"Karcinom je prestao rasti, za sad. Nisam još u remisiji i mislim da još godinama o tome nećemo moći pričati. No, zasad je pod kontrolom i činimo sve da zaustavimo rast i širenje. Svakih nekoliko mjeseci odlazim na kontrole pa neprestano iščekujemo nove rezultate", rekla je Dženifer Glas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije