Život

Gotovo 25 godina proveo nevin u zatvoru

Gotovo 25 godina proveo nevin u zatvoru
Gotovo 25 godina proveo nevin u zatvoru

NJUJORK - Njuorčanin koji je gotovo 25 godina proveo u zatvoru zbog ubistva prijatelja u Bruklinu, oslobođen je svih optužbi kada je sudija prihvatio dokaze koji su potvrdili njegov alibi da se tada odmarao na Floridi.

Džonatan Fleming (51) izašao je iz bruklinskog suda kao slobodan čovjek nakon što je u utorak tamošnje državno tužilaštvo odustalo od optužbi protiv njega "u interesu pravde".

-On je izuzetno sretan čovjek - dočekao je ovaj dan, ali i frustriran jer je 25 godina patio zbog zločina koji nije počinio - rekao je njegov advokat Tejlor Kos. Fleming je uvijek tvrdio da je nevin, da nije iz vatrenog oružja ubio svog prijatelja Darila Raša 1989. godine u Bruklinu.

Advokat je rekao da su se tužioci žurili osuditi Fleminga, ignorišući dokaze, među kojima su bili telefonski računi, fotografije, hotelska prijava te drugi dokazi da je u vrijeme počinjenog zločina bio na Floridi.

Na suđenju je jedna svjedokinja posvjedočila da je Fleminga vidjela na mjestu zločina u Bruklinu, ali je izjavu povukla nakon sedam dana, kazao je Kos.

Fleming je 1990. bio osuđen na 25-godišnju kaznu zatvora, prenosi Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije