Život

Za ovo tajno društvo niste čuli, plan im je da vladaju svijetom (FOTO)

Za ovo tajno društvo niste čuli, plan im je da vladaju svijetom (FOTO)
Za ovo tajno društvo niste čuli, plan im je da vladaju svijetom (FOTO)

Oko stotinu bogatih i moćnih ljudi prošlog mjeseca se okupilo u jednom luksuznom restoranu na Manhattnu, kako bi raspravljali o načinima da ostvare svoj plan o globalnoj dominaciji.

Sastanku iza zatvorenih vrata prisustvovali su slavni glumci i muzičke zvijezde, ali i izvršni direktori kompanija kao što su "Levis", "Redbul" i "Ameriken ekspres".

Grupu je prije šest godina prvi put okupio marketinški stručnjak Roman Cander, koji joj je dao naziv PTTOW! ili "Plan to Take On the World!" (plan za preuzimanje svijeta). Canderov cilj je da ubijedi bogate i uticajne ljude da udruže snage.

"Ako me pitate šta će PTTOW! raditi u narednih deset godina, ja ću vam reći da ćemo kreirati deset najvažnijih kulturnih momenata u svijetu", samouvjereno kaže on, bez iznošenja detalja.

O aktivnostima tajnog društva ne zna se mnogo, ali neke informacije ipak uspjevaju da stignu do javnosti. Tako je prije nekoliko mjeseci PTTOW! bio zadužen za proslavu 80. rođendana svog člana Dalaj Lame u Los Angelesu, a iduće godine će učestvovati u organizaciji Olimpijskih igara u Riu.

"Želimo da radimo velike stvari, kao što je pružanje pomoći ljudima i istraživanje prisustva života na Marsu", kaže Cander.

Novinar "Hafington posta" Tod van Laling imao je priliku da prisustvuje jednoj zabavi u organizaciji tajnog društva. Ono što je vidio, uključivalo je velike količine hrane i modele prekrivene bojom za tijelo.

"Kada su svi zauzeli mjesta, na binu je izašao čovjek i povikao: "Ako se osjećate živim, recite DA!". Zatim su se prisutni podjelili u parove i masirali jedni druge, a onda smo slušali pjesme čudnih naslova, poput "Tost sa avokadom" i "Vrijednost je smiješna stvar". Na kraju su se na bini miješala svjetla raznobojnih lasera", opisao je Laling čudno iskustvo.

PTTOW! ovakve događaje organizuje više puta godišnje, kako bi se članovi zbližili i postigli dogovor o zajedničkim projektima.

"Kultura je kao voda. Ne možete da je iskusite gledajući je, već morate da uskočite u nju. Članovi našeg udruženja su sposobni da tu vodu pretvore u vino i da je prodaju", kaže Cander.

(N/novi.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije