Život

Ima samo 8 godina, a boluje od raka dojke: Jeziva priča neustrašive djevojčice (FOTO, VIDEO)

Ima samo 8 godina, a boluje od raka dojke: Jeziva priča neustrašive djevojčice (FOTO, VIDEO)
Ima samo 8 godina, a boluje od raka dojke: Jeziva priča neustrašive djevojčice (FOTO, VIDEO)

Krisi Tarner, osmogodišnja devojčica iz Jute u Americi najmlađi je pacijent na svijetu koji se trenutno bori sa rakom dojke!

Naime, prije mjesec dana su ljekari sirotom djetetu dijagnostikovali redak oblik karcinoma, kada je preplašena djevojčica rekla majci da joj je nešto čudno izašlo na grudima.

"Bila je nedelja popodne, kada je Krisi došla i rekla mi: Mama, imam nešto ovde, tu je već neko vrijeme, plašim se. Bila sam u šoku. Odmah sutradan smo je odveli kod ljekara, a 9. novembra dobili smo užasnu dijagnozu. Nijedno dijete ne bi trebalo da prolazi kroz ovako nešto", ispričala je očajna Krisina majka Anet za ABC News.

Ljekari su ubijeđeni da je karcinom kod Krisi posljedica genetske predispozicije, budući da je sama Anet imala rak grlića materice, a njen suprug, Krisin otac, rak limfnih žlijezda. Ali, jedino nejasno jeste zašto ju je bolest napala u 8. godini života.

"Svim srcem i mislima vjerujem da će se moja ćerka oporaviti", priznaje Anet.

U ovim godinama, djeca obično i nisu svjesna opasnosti stanja u kom se nalaze, ali mala Krisi pokazuje nevjerovatnu hrabrost za svoj uzrast.

"Nekako sam se plašila i da saznam šta je to što mi je izašlo. Ali, mislim da ću biti dobro", rekla je neustrašiva djevojčica.

Iako je u pitanju veoma rijetko stanje, lekari dječje bolnice u kojoj se Krisi nalazi vjeruju da će se djevojčica izliječiti, jer je rak otkriven na vrijeme.

"Ovaj oblik kancera je rijedak, ali može da se liječi. Krisi će nakon hemioterapije morati na mastektomiju, kako bismo uklonili preostalo tkivo dojki. tako ćemo učiniti sve da joj se rak ne vrati", objasnio je doktor Brajan Bačer, koji liječi malenu Krisi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije