Život

Instruktorka fitnesa iz Srbije "servirala" smrtonosni koktel steroida

Instruktorka fitnesa iz Srbije "servirala" smrtonosni koktel steroida
Instruktorka fitnesa iz Srbije "servirala" smrtonosni koktel steroida

KREMS - Vlasnica teretane i fitnes instruktorka Anita A. (45) uhapšena je u Austriji, jer je po nagovoru muža pokušala da ubije dvojicu muškaraca koktelom steroida.

Austrijski mediji pišu da je Srpkinja iz gradića Kremsa na sjeveru te zemlje uhapšena nakon što je policija presrela telefonski razgovor koji je vodila sa suprugom, takođe Srbinom, Darkom A., koji se nalazi u zatvoru u Sankt Peltenu zbog više teških krađa.

Darko A. je, navodno, iz zatvora kontaktirao sa suprugom i naredio joj da otruje steroidima dvojicu njegovih saučesnika, koji su ga izdali nakon hapšenja i zbog čijih je svjedočenja osuđen na sedam i po godina zatvora.

S obzirom na to da radi u teretani u koju i njih dvojica često dolaze, Anita A. imala je neometanu priliku da izvrši naredbe svog supruga koji je po svaku cijenu želio da se osveti.

Policija je navodno zahvaljujući presretnutim razgovorima, ali i doušnicima iz zatvora čula Darka A. kako supruzi kaže "da njih dvojica moraju biti uklonjeni", što im je bilo dovoljno da instruktorku stave pod prismotru.

Policija je pratila i dopisivanje bračnog para, u kojima je takođe bilo dosta sumnjivih i dvosmislenih rečenica koje su ukazivale da kuju zavjeru i pripremaju ubistvo.

Branilac Anite A. odbacio je sve optužbe tužilaštva, tvrdeći da njegova klijentkinja nije htjela nikog da ubije.

"Nijednog trenutka suprugove namjere nije shvatila ozbiljno, mislila je da je sve to šala", izjavio je advokat.

Austrijski mediji nisu objavili da li je i na koji način Anita A. dala smrtonosnu dozu steroida dvojici saučesnika svog supruga, koji su takođe porijeklom iz Srbije, već samo da je ubrzo nakon presretnute poruke uhapšena i izvedena pred tužioca u Kremsu.

Na saslušanju je najprije negirala da je postojao bilo kakav plan o likvidaciji dvojice saučesnika, sve dok joj nisu predočeni svi prikupljeni dokazi. Momentalno je prestala da sarađuje i zatražila advokata, a zatim je promijenila priču.

Istovremeno, inspektori su posjetili i Darka A. u zatvoru kojem su takođe predočeni svi prikupljeni dokazi, piše Blic.

Na saslušanju je priznao da su planirali da ubiju dvojicu bivših prijatelja, zbog kojih je završio u zatvoru, kao i da je sve pokušao da izvede preko supruge, teretane i smrtonosne doze anaboličkih steroida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije