Život

Jelena Radić-Kandić: Još uvijek se ostvarujem i nadograđujem

Jelena Radić-Kandić: Još uvijek se ostvarujem i nadograđujem
Jelena Radić-Kandić: Još uvijek se ostvarujem i nadograđujem

Žena si, možeš sve! Došla su vremena u kojima žene postaju, ako ne jači, onda bar podjednako jak pol. Ta nova žena rastrzana je između želje da se brine o porodici i novootkrivenih zadovoljstava radi ličnog ostvarenja i sticanja statusa.

Da li smo, kao svijet, spremni na lijepu ženu, britkog uma, izdefinisanih stavova, dovoljno hrabru da stoji iza svojih reči? U današnje vrijeme ne čudi činjenica da svaka ostvarena i uspješna žena dobija etiketu hladne, nepristupačne, autoritativne.

Na Nes radiju u emisiji " Pomalo lično" ugostili smo upravo jednu takvu mladu ženu, Jelenu Radić-Kandić koja je divna majka, supruga, sposobna domaćica, pravi profesionalac u svom poslu, a, na prvi pogled, manekenka. Od žene se očekuje da ostane vezana za kuću i djecu, da „služi“ mužu i porodici, da se žrtvuje, da bude neprimjetna. Da ne mora biti uvijek tako potvrđuje i Jelena koja je po zanimanju diplomirani pravnik i ekonomista, a u svojoj profesionalnoj karijeri je radila kao direktor uvozno-izvoznih firmi u Beogradu 10 godina, u mladosti je bila model američke firme za naočale i sportsku opremu, karate trenirala 20 godina, ali je stizala i da bude član hora, plesne grupe, da vodi aerobik u Beogradu.

Jelenu smo pitali šta je to što sve treba da postigne neka žena da bi se mogla nazvati zadovoljnom, ispunjenom, ostvarenom...? Da li je za to potrebno više stavki - ljubav, posao, bračni status, rođenje djeteta.... ili samo nešto od navedenog?

Kako sama navodi, Jelena je imala više različitih interesovanja u životu, uvijek je išla za svojim željama, pa je tako stigla i do Floride.

"Jedno vrijeme tamo sam radila kao model za naočale, ali ipak taj američki sam zamijenila ovim našim prostorom jer sebe nisam vidjela kao manekenku, ali tih par mjeseci mi je pomoglo da shvatim, šta u stvari u životu ne želim", istakla je Jelena.

Jedan period života Jelena je provela u Beogradu gdje je studirala, ali i organizovala izložbe, književne večeri, a to je ono što želi da radi u budućnosti i u Banjaluci. Jelena je veliki zaljubljenik u umjetnost, ali i prirodu pa tako u svom vrtu ima nekoliko desetina različitih biljaka koje uspješno uzgaja, ali isto tako izrađuje i različite ukrasne predmete od betona i gipsa. Na pitanje da li sebe smatra uspješnom ženom, Jelena odgovara da je jako srećna žena, da sa svojim snovima stalno živi, ali i da se još uvijek ostavaruje i nadograđuje.

Jelena je u otvorenom razgovoru iznijela svoja iskustva o odnosima u porodici, podršci supruga, njenim pogledima i shvatanjima braka i mnogim drugim temama na koje današnje žene traže odgovore.

Žena si, možeš sve! Možeš biti sve što poželiš, sve što je potrebno je volja. A uvijek budi ona najbolja verzija sebe, koristeći na pravi način svoje kvalitete. Uvijek će postojati neko ko će znati to da cijeni i prepozna. Svaka žena je lijepa, pametna i ostvarena. I nema potrebe to da dokazuje, već nagrađuje....

Ostanite i sljedeći četvrtak uz Nes radio, emisiju "Pomalo lično" i naše goste koji bez cenzure govore o svojim životima, iskustvima, nadama, snovima..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije