Život

Kako se udati za milionera

Kako se udati za milionera
Kako se udati za milionera

Više od 200 djevojaka izabrano je u Pekingu među nekoliko hiljada kandidatkinja za "finale" nadmetanja - kako se udati za multimilionera, piše AFP.

Dotjerane da bi zadivile, one su pod budnim okom sudija koji uži izbor prave u ime 32 milionera koji "na tržištu" trenutno traže ženu.

Prvi krug nacionalne "borbe" najzanimljivijih "udavača" počeo je u Pekingu - gdje se za nadmetanje prijavilo tri hiljade djevojaka.

One se nadaju da će upoznati jednog od mladoženja, koji firmi za "provodadžisanje" godišnje plaćaju po 30.000 dolara - da bi im pronašli ženu.

"Idealno bi bilo da kandidatkinje nisu starije od 30 godina, da su više od 165 centimetara i poželjno je da su fakultetski obrazovane", kaže za AFP Čeng Jošeng, osnivač ovog "elitnog" Kluba za samce.

Kandidatkinje ocjenjuju na osnovu njihovog izgleda, obrazovanja, porodične istorije, čak i na osnovu astrološkog "uklapanja".

Iako su nepoželjne one koje imaju više od 27 godina, poneka može da se "provuče" - pošto žena u Kini ima znatno manje nego muškaraca.

Ta činjenica i djevojkama daje mogućnost izbora.

"Imovina je samo bonus. Ako imaju dosta novca, a ne ispune moje ostale zahtjeve, definitivno ih neću izabrati", kaže 32-godišnja menadžerka prodaje Liu Lulu.

I Zjang Lingđun je "prestara", ali izbirljiva. Ona ima 31 godinu i trenutno je na postdiplomskim studijama medicine.

"Mogu lijepo da živim od svoje zarade i da budem nezavisna. Zato - važnije su mi sposobnosti i šarm muškarca od novca."

Agencije za pronalaženje partnera postale su unosan biznis u Pekingu, pošto se prezaposleni mladi ljudi bore da pronađu partnera.

Ipak, ova agencija se razlikuje - pošto je uslov da muškarac preko nje traži partnerku da posjeduje 16 miliona dolara.

"Bogatstvo je prilično važno, ali je još važnije kakva je osoba. Ne smije da bude puno stariji od mene", kaže 25-godišnja studentkinja medicine Lijang Šaj.

Možda ovakva upoznavanja nisu romantična - ali u Kini su sve popularnija.

(

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije