Život

Kolekcionar iz Banjaluke: Imam Noletove patike

Kolekcionar iz Banjaluke: Imam Noletove patike
Kolekcionar iz Banjaluke: Imam Noletove patike

BANJALUKA - Banjalučanin Boris Vrle Vrhovac vlasnik je jedne od najimpozantnijih kolekcija rekvizita, pošto posjeduje 1.180 dresova ili raznih dijelova opreme koji pripadaju svjetskim sportskim asovima.

Vrhovac je glavni fizioterapeut rukometne reprezentacije Katara, koja je nedavno postala vicešampion svijeta. On je skoro boravio u svom omiljenom gradu.  Vrhovac je tokom SP u Kataru u Dohi bio kreator i autor izložbe u tamošnjem sportskom Muzeju. Izabrao je tek 40 eksponata i dresova - opreme koji pripadaju isključivo najboljim rukometašima svjetskih selekcija, objavile su Novosti.

"Posedujem kolekciju od 1.180 dresova ili raznih delova opreme i rekvizita koje pripadaju svetskim sportskim asovima", rekao je Vrhovac.

On u svom vlasništvu ima i rukavicu čuvenog boksera Majka Tajsona sa potpisom, dres Dijega Armanda Maradone dok je igrao za Napoli, ali na počasnom mestu čuva komplet opreme zajedno sa reketom, kako kaže, najvećeg među najvećim - Novaka Đokovića. "Dok je Novak igrao na turniru u Dohi zamolio sam ga za majicu. Rekao mi je da ćemo se videti kasnije. Umesto majice dobio sam kompletnu garnituru zajedno sa patikama. Uz to smo se i slikali sa srpskom zastavom na kojoj je on ispisao - “Banjaluka”.

Kasnije se ta zastava našla na tribinama Svetskog rukometnog prvenstva, a u meni je srce kucalo na sa najvećim brojem otkucaja. Dok je Nole pobeđivao u Melburnu u isto vreme smo i mi gazili. Stalno smo razmenjivali poruke o rezultatima i jedan drugome čestitali", kaže Vrhovac, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije