Život

Ksenija Kecman: Rezultati ne dolaze preko noći

Ksenija Kecman: Rezultati ne dolaze preko noći
Ksenija Kecman: Rezultati ne dolaze preko noći

Kako do savršene figure za mjesec dana, „Kako brzo dotjerati liniju za bikini“, „Kako se riješiti neželjenih santimetara na bokovima do polaska na more“, sve ovo su naslovi u novinama, časopisima ali i na mnogobrojnim internet stranicama pred godišnje odmore i sezonu kupanja.

Naravno uz to idu i razne brze dijete koje obećavaju čuda za samo jedan dan. Međutim nije tako lako riješiti se svih onih kilograma koje smo vrijedno sakupljali godinama.

Fitnes trener Ksenija Kecman je gostujući na Nes radiju u emisiji " Pomalo lično" veoma detaljno i stručno objasnila kako i kada početi sa vježbanjem da bi naše tijelo na plaži izgledalo baš onako kako smo željeli.

Ako ste se ponadali da ćemo vam odati tajnu formulu za zanosnu figuru i predstaviti preparat koji će učiniti čuda da za dva dana smršate 30 kg i izgledate kao manekenka ili maneken, prevarili ste se. Ne postoji čarobni štapić. "Neophodno je redovno vježbati i pravilno se hraniti", naglasila je Ksenija.  Za postizanje željenih rezultata u pogledu dobijanja zavidne figure, kao i drugim oblastima života najvažije je donijeti pravu odluku, imati motivaciju i volju i naravno, neophodno je biti istrajan, riječi su djevojke koja se već deset godina aktivno i uspješno bavi atletikom, a u posljednje tri godine je i licencirani fitnes trener.

"Ukoliko želite da postignete rezultate, da ostvarite svoj cilj prvo i osnovno je da počnete da trenirate. Da zavolite trening i uživate. Uz kontinuitet i redovne treninge, dolaze ostale stvari koje su nam ključne za postizanje željenih rezultata, a to je ishrana. Kad sve to postignete i uklopite, osjećaj da ste postigli što ste zacrtali vas tjera da se i dalje trudite. Nije lako, a nije ni teško", objasnila je Ksenija.

Često se u postizanju cilja nađemo u nekoj krizi. Naravno to je najčešće psihička kriza, nemamo motivacije ni volje za treningom. Postavite sebi realan cilj, jer pozitivan način razmišljanja je pravi korak ka cilju. Ne mogu, ne znam i neću, pretvorite u ja mogu, znam i hoću!, istakla je Ksenija.

Vrlo dobro znamo da zene imaju strah od tegova i da se uvijek opredjele za težine od kojih apsolutno nemaju nikakve koristi.

Trening žena se poprilčno svodi na cardio, po koju vježbicu za noge, trbušnjake i tako svaki drugi dan. I onda se desi da imate veliki upitnik iznad glave, kako nema rezultata ?

"Prvo morate da shvatite da je neophodno da opteretite svoje tijelo, da na treningu date svoj maksimum. Iskreno žene bi trebale trenirati približno kao muškarci", rekla je kroz osmjeh Ksenija.

Veliku ulogu u redukovanju tjelesne mase, naravno ima i ishrana.Većina žena smatra da će samo od hiljade odrađenih „trbušnjaka“ smanjiti masne naslage u predjelu stomaka, što nažalost nije tačno. Da bi naš stomak bio ravan i lijep potrebno je pridržavati se redukovane ishrane koja će stvoriti kalorijski deficit, što je prvi korak ka sagorjevanju masnih naslaga oko „trbušnjaka“.

Kako je naglasila Ksenija, doručak je najvažniji obrok u danu i ne bi trebali da ga preskačemo. Kada bi promjenili jutarnje navike, dan bi vam bio ljepši i imali bi više energije, objašnjava Ksenija i dodaje da je veoma bitno da rasporedite obroke odnosno da jedete redovno, budete umjereni i uživate u treningu i cijelom procesu transformacije.

"Rezultati ne dolaze preko noći, budite uporni ali i strpljivi. Slušajte svoje tijelo", poruka je koju je na kraju gostujući kod Nataše Margetić uputila Ksenija Kecman slušaocima "Nes radija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije