Život

Majka i kćerke u misiji krunisanja ljubavi

Majka i kćerke u misiji krunisanja ljubavi
Majka i kćerke u misiji krunisanja ljubavi

Kreativni ženski trio porodice Radulj, majka Mara i kćerke Sanja i Sandra iz Banjaluke, već pet godina zaljubljenim parovima širom BiH pomažu da na najljepši način "stanu na ludi kamen" i krunišu ljubav.

Ove tri dame vode studio "Vjenčanja Amor", prvi brendirani studio na području Banjaluke koji se bavi organizacijom i dizajnom tematskih, neobičnih i ekstravagantnih vjenčanja. Za organizacijske aktivnosti vjenčanja zadužena je Mara Radulj, profesionalni organizator i TV producent, za dizajn Sanja Radulj-Čeko, diplomirani inženjer arhitektrure, a za marketing je zadužena Sandra Radulj, diplomirani ekonomista.

"Riječ je o porodičnom biznisu koji uspješno funkcioniše. Nas tri smo stalna postavka, ali pri organizaciji vjenčanja, u zavisnosti od potreba, angažujemo i do 15 profesionalaca", kaže nam Sanja Radulj-Čeko.

Organizacija vjenčanja, kako ističe Mara Radulj, podrazumijeva koordinaciju između mladenaca i fotografa, snimatelja, rasvjete, šminkera, frizera i svih ostalih učesnika u pripremi i realizaciji.

OLAKŠANJE ZA MLADENCE

"Mi u tom slučaju obavljamo sve te dogovore uz konačne konsultacije sa mladencima, koji su na taj način rasterećeni svih pojedinačnih sastanaka, poziva i razgovora", priča Mara Radulj.

U studiju "Vjenčanja Amor" navode da dizajn vjenčanja podrazumijeva da u skladu sa stilom, željama, zamislima i budžetom mladenaca kreiraju cijeli koncept vjenčanja.

"To uključuje komplet dekoraciju sale, koju sami osmišljavamo, te kićenje gostiju, automobila, dizajn pozivnica i zahvalnica, prijedloge za tortu, boje, izgled mladenaca", navodi Sanja.

Mara kaže da su se ona i kćerke organizacijom vjenčanja počele baviti prije pet godina kada su dizajnirale i prvu svečanu navlaku za stolice.

"Neobičnim dizajnom i originalnim detaljima smo privukli mladence", dodaje Mara.

S vremenom se asortiman njihovih usluga i proizvoda širio.

"Kada smo došli do trenutka da svojim klijentima možemo ponuditi sve za vjenčanje na jednom mjestu, ideja za osnivanje jednog ovakvog studija došla je spontano", ispričala nam je Mara.

OD PRVIH KORAKA DO PRAVOG TIMA

Prvo vjenčanje koje je su organizovale održano je u hotelu "Jelena" u Brčkom, a angažovali su ih mladenci koji žive u inostranstvu.

"Mama je bila ta koja je držala sve konce u rukama, jer je iskusan organizator, te su mladenci imali povjerenje u nju. Ja i sestra smo je slijedile i sve je odlično prošlo", istakla je Sanja, te dodala da su od tada uslijedili pozivi sa svih strana.

Sada, kako kažu, imaju praksu da za jedan vikend rade tri vjenčanja, jer imaju tri formirana tima za pripremu i realizaciju istih.

Posao organizatora vjenčanja, kako navodi Mara Radulj, poprilično je stresan.

"Od organizatora vjenčanja u najvećoj mjeri zavisi tad savršeni 'dan D'. Međutim, količina stresa i za organizatora i za mladence se smanjuje kada se bitne stavke na vrijeme dogovore i potvrde, mada tu uvijek postoje nepredviđene situacije, pogotovo na sam dan vjenčanja", dodaje Mara.

LJUBAV JAČA OD STRESA

Jedna od najtraženijih usluga koje nude je usluga koordinacije na dan vjenčanja, kada jedan koordinator na sebe preuzima sav protokol, obaveze i stres za ta taj dan.

"Često se volimo našaliti na račun tog stresa, jer ovaj posao se zaista može uspješno obavljati samo iz ljubavi, jer se u njega ulaže dosta vremena, emocija, ideja i lijepih druženja", dodaje Sanja.

Mnogi mladenci, njihovi klijenti, poslije se javljaju kako bi podijelili s njima utiske.

"Poslije svakog vjenčanja ostaju predivne uspomene, kako za nas, tako i za mladence i njihove bližnje", naglašava Sanja.

Osim vjenčanja, žene iz porodice Radulj se bave organizacijom i dekoracijom promocija, krštenja, prijema, koktela, rođendana, momačkih i djevojačkih večeri, kao i svečanim uređenjem i dekorisanjem prostora.

Svoju petogodišnju karijeru u ovom poslu krunisale su otvaranjem nove kancelarije u centru Banjaluke, na prvom spratu Jevrejskog kulturnog centra. A najvažniji cilj ostaju zadovoljni mladenci i ostali kojima uljepšaju životne i poslovne događaje.

U trendu vjenčanja na otvorenom

U svom dosadašnjem radu studio "Vjenčanja Amor" imao je nekoliko neobičnih zahtjeva mladenaca, od kojih posebno izdvajaju vožnju mladenaca u okićenim kočijama kroz grad, te angažovanje trbušnih plesačica kao poklon za mladoženju.

"Najljepša vjenčanja su ljetna vjenčanja na otvorenom, koja su u trendu i za ovu godinu. Organizovali smo i prošlog ljeta vjenčanje kraj Vrbasa, na tvrđavi Kastel, a obala Vrbasa, kao i ambijent Kastela, predivni su za organizaciju čina vjenčanja", navodi Sanja Radulj-Čeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije