Život

Majka i sin rođeni bez ruku, ali žive punom parom

Majka i sin rođeni bez ruku, ali žive punom parom
Majka i sin rođeni bez ruku, ali žive punom parom

Amerikanka Linda Banon i njen sin Timi rođeni su bez obje ruke zbog rijetkog nasljednog sindroma koji utiče na rast kostiju.

Holt-Oram sindrom je pred njih stavio velike izazove, ali Linda i Timi se uspješno bore sa njima i savladavaju svaku prepreku na svom putu.

Linda je odrastala u Čikagu sa svojim roditeljima, braćom i sestrama. Kaže da joj odrastanje bez obje ruke zapravo i nije bilo teško jer nikada nije smatrala da je drugačija od drugih. Godine 2004. se udala za Ričarda i ubrzo zatrudnila, a doktori su im objasnili da bi i njihovo dijete moglo da naslijedi sindrom.

"Nakon ultrazvuka sam znala da će biti rođen bez obje ruke. Naravno, bili smo zabrinuti, ali znala sam da i on može živjeti normalan život poput mene", kaže Linda.

Bila je u pravu. Maleni Timi je naslijedio maminu hrabrost i pozitivu pa danas bez problema pliva, trenira taekwondo, igra video igre i bavi se svim aktivnostima kojima se bave njegovi potpuno zdravi vršnjaci. Baš kao i njegova mama, ne osjeća da je drugačiji.

"Malo ga frustriraju dugmići, ali jako je pozitivan i zbog toga sam ponosna na njega", kaže Linda.

Mama i sin su prava inspiracija i podsticaj na prevladavanje svih životnih nedaća i dokazuju kako ništa nije nemoguće uz snagu volje i podršku okoline, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije