Život

Meksikanac 16 mjeseci plutao izgubljen u Tihom okeanu

Meksikanac 16 mjeseci plutao izgubljen u Tihom okeanu
Meksikanac 16 mjeseci plutao izgubljen u Tihom okeanu

Meksikanac Hoze Salvador Albarengo (37) doživio je brodolom života, a nakon 16 mjeseci lutanja na pučini Tihog okeana pronađen je na izolovanom atolu Ebon.

Izgubljeni Meksikanac preživio je punih 16 mjeseci izgubljen na Tihom okeanu, a svoju priču moći će ispričati svijetu. Hoze Ivan otisnuo se s dječakom u dobi između 15 i 18 godina po imenu Čigel, iz Meksika prema El Salvadoru u septembru 2012. Dječak je umro, a on preživljavao kako je god znao.

Hoze Ivan se 30. januara 2014. nasukao na atol Ebon, odakle je brodom prebačen na Majuro na ostrvlju Maršal. Nakon 22 sata puta brodom, Albarengo je s broda sišao vlastitim snagama.

Iako se prvobitno spasiocima predstavio kao Hoze Ivan, kasnije je preko američkog ambasadora Tomasa Armbrustera rekao svoje puno ime i prezime, Hoze Salvador Albarengo. Armbruster mu je poslužio kao prevodilac.

"Rekao je da je ribar koji lovi rakove i morske pse", izjavio je Armbruster za AFP.

Albarengo je brodom krenuo u lov na morske pse, a s kursa ga je odnio jak vjetar daleko na pučinu Tihog okeana.

Dječak koji je bio s njim umro je samo nekoliko sedmica nakon što su se izgubili, jer nije mogao jesti ptičje sirovo meso. Albarengo je rekao da je preživljavao jedući još i kornjače, ribu, te pijući krv kornjače i kišnicu, prenosi Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije