Život

Melanija Tramp uručila priznanje crnogorskoj novinarki

Melanija Tramp uručila priznanje crnogorskoj novinarki
Foto: Tanjug/AP | Melanija Tramp uručila priznanje crnogorskoj novinarki

PODGORICA - Novinarki podgoričkih "Vijesti" Oliveri Lakić danas je na svečanosti u sjedištu Stejt departmenta u Vašingtonu uručena Međunarodna nagrada "Hrabra žena".

Lakićevoj su nagradu koju dodjeljuje Stejt department uručili prva dama SAD Melanija Tramp i američki državni sekretar Majk Pompeo, prenosi portal "Vijesti". 

U obrazloženju je navedeno da je Lakićeva nagradu dobila za posvećenost istraživačkom novinarstvu i razotkrivanju korupcije i organizovanog kriminala, uprkos napadima na nju i prijetnjama upućenim njoj i članovima njene porodice.

Melanija Tramp je rekla da su žene nagrađene danas simbol hrabrosti i uzor budućim generacijama.

Prema njenim riječima, hrabrost je vrlina koja je najpotrebnija današnjem društvu.

"Hrabrost razdvaja one koji samo govore o promjenama od onih koji zapravo preduzmu nešto. Ta hrabrost je sposobnost da druge stavite ispred sebe", rekla supruga američkog predsjednika Donalda Trampa.

Ona istakla da joj je čast da danas oda priznanje ženama koje su postigle nevjerovatan uspjeh i zahvalila im za njihov rad.

Nagrada "Hrabra žena" dodjeljuje se ženama iz cijelog svijeta koje su, uprkos velikom ličnom riziku, primjer izvrsne hrabrosti i liderstva u promociji ljudskih prava, jednakosti žena i društvenog napretka.

Olivera Lakić jedina je novinarka i jedna od dvije Evropljanke koje su nagrađene ove godine.

Osim Lakićeve, nagrađene su i žene iz Irske, Bangladeša, Burme, Džibutija, Egipta, Jordana, Perua, Šri Lanke i Tanzanije.

U maju prošle godine za sada nepoznati napadači ispalili su hitac u nogu Oliveri Lakić ispred ulaza u zgradu gdje stanuje u centru Podgorice.

Lakićeva je u "Vijestima" pratila teme iz crnogorskog kriminalnog miljea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije