Život

Migranta na ivici snaga izvukli iz mora poslije 13 sati

Migranta na ivici snaga izvukli iz mora poslije 13 sati
Migranta na ivici snaga izvukli iz mora poslije 13 sati

ATINA - Grčka manekenka Sandra Ciligeridu spasila je život migrantu iz Sirije Mohamedu (28), kada ga je uz pomoć prijatelja izvukla iz morskih talasa, u kojima je plutao čak 13 sati.

Naime, Sandra se sa društvom vozila gliserom, a onda su u jednom trenutku u moru ugledali mladića kako pluta i u prvu mah pomislili da je riječ o roniocu.

Međutim, kada su mu prišli bliže, vidjeli su da se radi o izmučenom čovjeku, koji je bio na izmaku snaga, pa su ga odmah izvukli na brod i ponudili mu toplu odjeću.

Kako je ispričao Mohamed, u vodi je proveo 13 sati, nakon što je sa još 39 ljudi krenuo manjim brodom iz Turske. U jednom trenutku, vesla su im pala u vodu, a on i još jedan muškarac skočili su da ih pronađu, nakon čega su ih struje povukle i nisu na mogli da se vrate brod.

Uspio je samo da se domogne pojasa za spasavanje, uz pomoć koga je i ostao na površini vode. Međutim, pitanje je da li bi preživio da ga manekenka i njeno društvo nisu spasili.

Na brodu je ostala njegova porodica, koja je i prijavila njegov nestanak, a pošto ga policija nakon pet sati potrage nije pronašla, mislili su da se utopio.

Manekenka je priču o ovome objavila na Facebook profilu i navela da se osjeća blagosloveno što je bila u mogućnosti da spasi jedan život.

(jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije