Život

Momci ovo nisu komplimenti koje žene žele da čuju

Momci ovo nisu komplimenti koje žene žele da čuju
Momci ovo nisu komplimenti koje žene žele da čuju

Ukoliko ne znate da dijelite komplimente, bolje ćutite. Muškarcima se nerijetko dešava da se pogrešno izraze i kažu nešto što zapravo i ne misle, ali kada jednom rečenica uđe u ženine uši, nemoguće je vratiti vrijeme unazad. Možda ste željeli da je pohvalite i udijelite joj kompliment, ali ste postigli zapravo suprotno. Stoga, nekad je bolje ugristi se za jezik, a to važi za sve sljedeće rečenice.

Ne izgledaš kao da ti je toliko godina

Ovakva izjava djeluje zbunjujuće, a može da bude i uvredljiva. Ako muškarac misli da žena izgleda kao da joj 21 godina, a u stvari ima 35, onda je to super. Misli li on da joj je 35, a njoj je tek dvadesetak godina, to je već problem. Dakle, ovo je trik izjava.

Ti si samo elegantno popunjena

Nekim ženama to može da bude kompliment. Međutim, većini nije. Osim toga ukoliko se radi o njenim oblinama, to može da bude podsticajno. Ali, ukoliko ona posumnja kako mislite na njen struk nastavak razgovora neće biti prijatan.

Imaš egzotičan nos

Šta bi to trebalo da znači tačno? Da ima nos kao pacov? S obzirom da je mnogim ljudima nos bolna tačka, zašto biste ga onda uopšte i komentarisali?

Premršava si

Muškarci bi već jednom trebalo da shvate da se o ženskim kilogramima ne govori u bilo kojem smislu. Ovu izjavu žena neće shvatiti kao pohvalu već će steći utisak kako on misli da je ona kostur i ravna ko daska.

Imaš frizuru kao pudlica

Možda zaista mislite kako su njene lokne lijepe i možda vas je baš to privuklo, ali poređenje sa psom njoj nije nimalo privlačna ma koliko taj pas bio sladak.

Imaš jako lijepo lice

A šta je s ostatkom tijela? Kako vam ono izgleda? Žena će da pomisli kako vam se na njoj sviđa samo glava, zbog toga tijelo izbjegavate da komentarišete. Stoga je mnogo pametnije reći samo “Lijepa si”.

Je li to tvoja prava kosa?

Mnoge žene su osjetljive, a ujedno i ponosne na svoju kosu. One koje priroda nije obdarila bujnom i gustom kosom posežu za umecima. Takvoj ženi ovo pitanje može samo da dotakne bolnu tačku. A žena s prirodnom kosom će se uvrijediti jer ste posumnjali u njenu ljepotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije