Život

Na pučini okeana preživio 49 dana

Na pučini okeana preživio 49 dana
Foto: Ilustracija | Na pučini okeana preživio 49 dana

Posada teretnog broda spasila je 18-godišnjeg ribara koji je 49 dana proveo na ribarskoj plutači na pučini Pacifičkog okeana.

List "Jakarta Post" javlja da je riječ o Aldiju Novelu Adilangu koji je 14. jula tokom pecanja na obali kod indonezijskog grada Guama zapao u morsku struju i završio na pučini.

Brod koji je plovio pod panamskom zastavom Adilanga je našao 125 kilometara od obale dok je plutao na drvenom plovilu "rompong" koje se u Indoneziji koristi za pecanje.

Adilang je kazao kako je tokom 49-dnevne drame osjećao veliki strah dok je plutao na maloj ribarskoj zamci i čekao ruku spasa.

"Ispred mene je prošlo deset velikih brodova. Sve sam pokušao, ali nisu me vidjeli", kazao je Adilang i dodao da je kod sebe imao mali zavežljaj hrane i da je preživio pecajući i jedući živu ribu.

Hrabri mladić je od odjeće napravio filter kroz koji je cijedio morsku vodi za piće.

"Nekoliko puta sam pomišljao da skočim u okean i ubijem se, ali svaki put bi pomislio na porodicu i odustajao od suicidne ideje", kazao je Adilang.

Adilangu je u pomoć pritekla posada teretnog broda na kojem je plovio u japansku Osaku, pa posredstvom indonezijskog konzulata vraćen kući.

Iako vidno iscrpljen, Adilang se dobro osjeća nakon svega što je preživio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije