Život

Najbolja Nova godina je kod kuće: Diskoklub krevet, DJ deka feat. TV

Najbolja Nova godina je kod kuće: Diskoklub krevet, DJ deka feat. TV
Foto: N.N. | Najbolja Nova godina je kod kuće: Diskoklub krevet, DJ deka feat. TV

Kada je riječ o Novoj godini, mnogi u zadnji trenutak odluče gdje će je proslaviti. Na proslavu, osim društva i mjesta, uvijek utiče i dubina džepa. Svako ima različite afinitete proslave Nove godine, ali većini je zajedničko jedno, a to je da žele uštedjeti nešto novca, jer nakon proslave počinje januar, za koji mnogi stručnjaci kažu kako je jedan od finansijski najtežih mjeseci u godini.

Za sve one koji ne žele da cijeli januar natežu i rastežu preostali djelić para, kućne žurke su idealno rješenje. Ukoliko imate prostor, kućne žurke su idealne da na super način dočekate Novu godinu. Nove tehnologije nude brojne mogućnosti, napravite plejlistu s vašom omiljenom muzikom. To što je Nova u vašoj kući ne znači da vi treba sve da spremite. Baš naprotiv. Dogovorite se s ljudima s kojima provodite praznik šta će da se jede i ko će šta da donese. Ukoliko svako pripremi jedno jelo, niko neće satima robovati šporetu i rerni, a jela će biti raznovrsnija i zanimljivija  prilika da probate nešto novo dok čekate Novu godinu.

Novogodišnji bioskop

Ništa ljepše nego kad se uz dobar film zavalite i uživate u toploti i udobnosti svog doma. Nije vam potreban ogroman ekran niti specijalno ozvučenje. Napravite odabir novogodišnjih filmova, pripremite grickalice i uživajte.

Fotofilm

Ako ste romantična duša, uzmite sve fotografije koje imate s ljudima koje ste pozvali da dočekaju s vama Novu godinu, napravite slideshow i pustite kad svi sjednu da večeraju. Tako vam sigurno neće nestati tema za razgovor, a podsjetićete ih na neke zanimljive trenutke iz prošlosti.

Tematski kokteli

Zašto svojim prijateljima ne biste priuštili nešto novo i ponudili tri koktela na izbor? Osim standardnog vina i šampanjca, biće simpatično ako se potrudite iskombinovati par sastojaka u originalna pića koja nipošto ne treba da budu komplikovana. Novogodišnja sangrija, rumpunč ili dobra stara Cuba Libre su jednostavni za napraviti, a osiguraće svojevrsnu temu po kojoj ćete pamtiti kućnu žurku. Organizujte mali bar s koktelima, koji će gostima u svakom trenutku biti dostupan.

Karaoke

Ako ste oduvijek htjeli probati karaoke, doček Nove godine bi mogao biti pravo vrijeme. Bonus  bićete u intimi svog doma i pred ljudima koje poznajete, a ne pred punim barom. Ono što vam je potrebno jesu zvučnici, mikrofon i laptop.

S porodicom

Ukoliko ste zbog male djece ili nekog drugog razloga prinuđeni da novogodišnju noć provedete u toplini svog doma  nije kraj svijeta. Jedan od najboljih načina da sa svojim najdražima provedete tu posebnu noć je da nađete način da animirate one najmlađe.

Smislite igrice koje će ih zabaviti, pripremite njihovu omiljenu hranu na drugačiji način, ukrastite stan tako da zrači pozitivnom prazničnom atmosferom. Spremanje poklona je jedan od najljepših načina da obradujete svoje voljene. To ne moraju biti skupi poklon, suština je obradovati ih, sitnice i male stvari su one koje čine život ljepšim. Pripremite mali vatromet koji ćete ispaliti u novogodišnjoj noći. Djeca će biti oduševljena ako im dozvolite da pale prskalice i rade stvari koje su dozvoljene samo u toj noći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije