Život

Nezgodno je biti mlada na Markižanskom ostrvlju

Nezgodno je biti mlada na Markižanskom ostrvlju
Nezgodno je biti mlada na Markižanskom ostrvlju

Prva bračna noć ima posebno mjesto u brojnim kulturama.

Koliko je bila važna potvrđuje i pojava lažnog djevičanstva u Evropi tokom XIX stoljeća. Djevojke koje su prije braka izgubile nevinost trudile su se da to sakriju od novopečenih supruga tako što su krvarenje lažirale spužvama natopljenim krvlju ili krvlju iz ribljeg mjehura.

Takođe, šivale su se i genitalije kako njihova jača polovina ne bi ništa posumnjala, piše Best Top News.

Seks sa svim muškarcima na vjenčanju

Na Markižanskom ostrvlju u Francuskoj Polineziji prva bračna noć je započinjala pjesmom i plesom, a nastavljana seksualnim odnosom. Novopečena mladenka trebala je da spava sa svim muškarcima koji su pozvani na vjenčanje s tim da je prvi na redu bio najstariji muškarac, a ne mladoženja.

Pravo prve bračne noći

U srednjem vijeku u Evropi vrijedilo je pravilo prve bračne noći. Plemići su imali pravo na nevinost novopečene mladenke. Međutim, u istorijskim spisima piše kako postoje naznake kako je takvo pravo postojalo, ali da se nije koristilo. Seljak je nevinost svoje supruge mogao spasiti plaćanjem poreza, piše Wise Geek.

Plaćanje za nevinost

U afričkoj zemlji Benin nevinost je na cijeni. Majka obećava svojoj kćerki novac ako se pokaže da je prve bračne noći bila nevina. Kao dokaz ona ujutro traži tragove krvi na plahtama, piše Wedding & Bridal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije