Život

Nijemac greškom "osvojio" 60 miliona evra na lutriji

Nijemac greškom "osvojio" 60 miliona evra na lutriji
Nijemac greškom "osvojio" 60 miliona evra na lutriji

Četrdesettrogodišnji Jens Nojman iz Njemačke svake nedjelje sa majkom igra Eurodžekpot (Eurojackpot), nadajući se da će mu se jednom posrećiti.

Kada je početkom aprila kupio list Berliner Kurier da provjeri izvučene brojeve, pomislio je da mu se san napokon ostvario. Prema brojevima odštampanim u tim novinama Jens je osvojio 60 miliona evra, pošto je pet brojeva je bilo isto kao na njegovom listiću: 25, 26, 30, 36, 44 i dodatni 3 i 9.

"Srce mi je jako lupalo, mislio sam da ću da dobijem srčani udar", rekao je on. Ipak, nesrećni Jens nije ni slutio da ga zapravo čeka najveće razočaranje.

Da bi se uvjerili u svoju sreću, Jens i njegova majka su još jednom odlučili da provjere brojeve na teletekstu, a onda je uslijedio potpuni šok - brojevi su bili potpuno različiti.

Pozvali su lutriju iz kojeg im je potvrđeno da su tačni brojevi oni sa teleteksta: 8, 14, 34, 40, 44 i dodatni 1 i 7.

Redakcija Berliner Kurira im se pismeno izvinila, ali je nesuđeni milioner ipak razočaran:

"Nisu poslali ni buket cvijeća", rekao je nesrećni Nijemac. "Naravno da nikom ne treba 60 miliona evra pa ni meni, ali bilo bi lijepo da sam mogao da otplatim bar kredit na majčinu kuću. Sreća je da nisam odmah sebi kupio sportski auto!"

 

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije