Život

Ogromni testisi zagorčali život mladom Kenijcu

Ogromni testisi zagorčali život mladom Kenijcu
Foto: Ilustracija | Ogromni testisi zagorčali život mladom Kenijcu

Misteriozni poremećaj povećanih testisa zagorčao je život Forensu Oviti Opiju (21) iz kenijskog grada Kibigorija.

Naime, njegovi testisi su čak deset puta veći od uobičajenih, a sve je počelo s cistom koja mu je dijagnostifikovana s deset godina. Nije mogao da nosi odjeću niti da normalno hoda i operacija je bila neizbježna, piše "Daily Mail".

Njegove komšije su na internetu objavili fotografije ogromnih testisa i ubrzo se veliki broj ljudi upoznao sa situacijom. Opijo je završio na dvije operacije - prvom su mu odstranili penis i uklonili masu testisa, a drugom je penis vraćen u uobičajeni oblik i veličinu.

"Sve je započelo relativno mirno. U početku su moji testisi bili veličine šake i onda počeli da rastu. Moja najveća želja je da postanem otac i zahvalan sam svima koji su mi to bar pokušali omogućiti", iskren je Opijo.

Nakon 2006. godine i tog otkrića njegov život nije isti i nesretni mladić se svim silama trudi da vrati život u normalu. Njegovi roditelji su preminuli kad je imao pet godina, a zbog svog poremećaja je jedan dio osnovne škole proveo kod kuće.

"Vjerujem da će Forens nakon operacija živjeti normalan život i uživati u njemu. Za tri mjeseca će već normalno funkcionisati i biti u mogućnosti da radi sve što poželi", rekao je dr. Džejms Obondi, hirurg koji je operirao Forensa.

Njegov doktorski tim u šoku je posmatrao najveće svjetske testise i bio zadivljen Forensovim vedrim duhom i odličnim raspoloženjem.

Ostaje pitanje hoće li 21-godišnji Kenijac ući u Ginesovu knjigu rekorda, u kojoj je dugogodišnju poziciju držao Vesli Voren Džunior iz SAD-a.

Upozoravamo vas da su fotografije uznemirujuće!

(24Sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije