Život

Otvorena prva "ženska plaža" u Čečeniji

Otvorena prva "ženska plaža" u Čečeniji
Otvorena prva "ženska plaža" u Čečeniji

GROZNI - Čečenske vlasti otvorile su svečano prvu plažu namijenjenu ženama u tom pretežno muslimanskom regionu Rusije, izvijestio je Asošijeted pres.

Američka agencija navodi da korištenje plaže, napravljene na periferiji glavnog grada ruske Republike Čečenije Groznog, u skladu sa islamskim propisima neće biti dozvoljeno muškarcima, za koje će plaža biti otvorena kasnije.

Kako je saopšteno na sajtu čelnika te ruske republike, Ramzana Kadirova, i čečenske vlade, na obali "Groznjenskog mora" u selu Aldi otvoren je ženski rekreativni centar "Laguna", u kojem se nalazi plaža samo za žene i dječake do 12 godina.

Prema riječima predstavnice Centra Petimat Agajeve, kapacitet Centra je više od hiljadu osoba, a personal će se potpuno sastojati od osoba ženskog pola.

Radi maksimalnog komfora, plaža je nasuta pravim morskim pijeskom sa obala Kaspijskog mora i za žensku i mušku plažu dovezeno je više od pet hiljada kubnih metara pijeska.

Ženska plaža ograđena je ogradom visokom tri metra i nalazi se na kilometar od muške plaže.

"Ovo je mjesto za odmor žena i djece, nezavisno od njihove vjerske pripadnosti. Ako hoćete, ovo je carstvo žena na ograničenoj teritoriji", rekla je Agajeva.

Ženska i muška plaža predstavljaju prve objekte u okviru velikog sportsko-lječilišnog turističkog kompleksa u izgradnji "Groznjensko more".

Predviđena je izgradnja nekoliko hotela, četiri restorana u stilizovanoj kuli od 12 spratova, plutajućeg restorana, grandiozne fontane i zabavnog centra "Akva", navedeno je na sajtu Kadirova i čečenske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije